18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialZena Holloway s-a mutat sub apă

Zena Holloway s-a mutat sub apă

La 18 ani făcea scufundări şi călătorea în toată lumea pentru a găsi locuri interesante unde să-şi împlinească visul de a înota alături de peşti. A devenit instructor de scuba diving şi a descoperit că apa îi alimentează o pasiune nouă. Autodidactă, Zena Holloway învaţă să facă filmări şi fotografii subacvatice.

Astăzi are 37 de ani şi este unul dintre cei mai respectaţi profesionişti din domeniul surprinderii imaginilor subacvatice. Locuieşte în Londra şi are o firmă care-i poartă numele.

Face fotografii şi clipuri video pentru reclame, dar şi pentru cele mai importante publicaţii din lume. A făcut şedinţe foto sub apă, printre alţii, pentru “GQ”, “The Observer”, “National Geographic”, Nike, Umbro, Radox, Polydor, Sony, Epson şi Herbal Essences.

Primul ei premiu a venit în 1998, o medalie de argint la expoziţia anuală organizată de  “The Royal Photographic Society”. De atunci, aproape în fiecare an îşi adaugă noi premii la CV.

Dar ce este atât de spectaculos în ceea ce face Zena Holloway? În primul rînd scena unde se desfăşoară. Ea creează adevărate decoruri sub apă. A fotografiat top-modele, dar şi bebeluşi, animale şi obiecte scufundate.

“Mă străduiesc de fiecare dată să depăşesc limitele, iar lucrul sub apă în oferă din belşug ocaziii de acest fel. Mă străduiesc să fiu originală şi simt că sub apă pot să fac cel mai bine acest lucru. Iubesc spontaneitatea pe care apa o conferă oricărui cadru”, explică Zena.

Portofoliul ei complet este disponibil pe siteul zenaholloway.com, şi în exclusivitate pentru vizitatorii romanialibera.ro a făcut o selecţie a fotografiilor pe care le consideră reprezentative pentru activitatea ei de până acum.

 

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă