13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalFavorit la Palme d'Or, prea timid pentru a-şi prezenta filmul

Favorit la Palme d’Or, prea timid pentru a-şi prezenta filmul

Pentru mulţi cineaşti prezenţa la Cannes pe covorul roşu poate reprezenta un vârf al carierei. Există un regizor care refuză să apară chiar şi la propria premieră, deşi filmul lui este favorit pentru marele premiu: Terrence Malick.

Cel mai aşteptat film al festivalului de la Cannes, „The Tree of Life”, al lui Terrence Malick, cu Brad Pitt în rolul principal, a avut premiera ieri, în absenţa realizatorului său „foarte timid”, după cum l-a scuzat unul dintre producători, care a mai spus că regizorul „îşi doreşte ca publicul să citească filmul ca un poem, pe care fiecare să-l intrepreteze cum vrea“.

La proiecţia de ieri dimineaţă, filmul a fost prezentat de Brad Pitt, urmând ca, cel mai probabil la premiera de gală să i se alăture un alt actor de top al Hollywood-ului care deţine un rol „mut” în peliculă, Sean Penn.

Strania poveste a lui Terrence Malick

În vârstă de 67 de ani, Malick este considerat de critici un „cineast rar”, a cărui prezenţă a fost mereu învăluită în mister şi care nu a semnat la întâmplare. A realizat doar cinci pelicule în aproape 40 de ani de carieră: „Badlands”-1973, „Days of Heaven”- 1978, „The Thin Red Line”- 1998 şi „The New World”- 2005.

A avut extrem de puţine apariţii publice, iar prietenii lui, precum Martin Sheen, au explicat în decursul timpul că regizorul este „un om foarte cald şi umil, care pur şi simplu preferă să lucreze fără apariţii in mass-media”. O mare parte din întrebările de la conferinţa de presă de ieri s-au axat pe munca regizorului şi cum este el ca persoană. E destul de jovial. E incredibil de dulce. El râde aproape toată ziua”, a spus şi Brad Pitt.

Numit de unii poetul cinema-ului, singuraticul Malick a studiat filosofia la Universitatea Harvard, unde a absolvit summa cum laude, fiind considerat un discipol al lui Heidegger (pe care l-a şi tradus în tinereţe) şi a scris articole pentru publicaţii prestigioase precum Newsweek, The New Yorker şi Life.

„ The Tree of Life” , o epopee mistică”

Şi „Tree of Life” este văzut drept un film profund filozofic ce vorbeşte despre originea vieţii fiind în opinia criticilor criticilor, „o simfonie corală şi o odă a universului”.

Brad Pitt face una dintre cele mai bune performanţe în drama lui Terrence Malick în care vorbeşte despre începuturile vieţii pe Pământ şi truda cu care se ţine o familie texană, în anii ’50”, scria ieri The Hollywood Reporter.

„The Tree of Life” este o lucrare singulară, o investigare metafizică impresionistă făcută într-o schemă grandioasă de lucruri care eliberează valuri de intuiţii în mijlocul acestei naraţiuni imprecise. Filmul excentricului Terrence Malick (…) provoacă la întrebări filosofice expansive şi la o introspecţie personală intensă. Ca atare, acesta nu este un film pentru mase, iar împătimiţii pot fi polarizaţi, unii dintre ei riscând să nu înţeleagă legătura dintre reprezentarea începuturilor vieţii pe pământ şi efortul unei familii texane din anii ’50”.

Criticii de la Telerama notează: „Cu Terrence Malick, cinema-ul devine o aventură extremă, o epopee mistică”.

Povestea din film

„The Tree of Life” este realizat după un scenariu antamat la sfârşitul anilor ’70 (botezat „Q” pe atunci), şi urmăreşte povestea unei familii americane din Texasul anilor ’50 prin ochii unuia dintre cei trei copii, cu un tată dominator, „opresor” chiar, după cum îl numeşte interpretul său Brad Pitt şi o mamă tandră, iubitoare şi generoasă (Jessica Chastain) care încearcă să le dea încredere fiilor săi.

Can-can-uri la Cannes

Raperul american Kanye West a susţinut un concert pe plaja privată din faţa Hotelului Carlton (una dintre reşedinţele starurile pe durata festivalului) alături de Jamie Foxx. Printre invitaţi: Leonardo di Caprio şi Bradley Cooper.

Presa din Marea Britanie desfiinţează noua peliculă din seria „Piraţii din Caraibe”: „Zgomotos şi plictisitor”, “Mai puţin creativ decât campania de marketing ce i-a fost făcută”. “Cu indulgenţă, o stea din cinci”. Dacă, Johnny Depp ar fi citit scenariul, cel mai onorabil răspuns ar fi fost să se arunce în gura unui rechin şi, astfel, se ne facă tuturor o favoare”, scriu jurnaliştii de la Daily Mail.

La concurenţă cu noua creaţie a fraţilor Dardenne, deja laureaţi de două ori cu marele trofeu de la Cannes, primul film erotic realizat în 3D „Extaz Extrem”, din Hong Kong, a făcut furori la târgul de filme.

 

 

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă