12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăCulturăConcurs de proiecte pentru casa de creație a Institutului Francez din România

Concurs de proiecte pentru casa de creație a Institutului Francez din România

Artiştii şi scriitorii români şi francezi sunt invitaţi să participe la primul concurs de proiecte pentru a beneficia de noua rezidenţă de creaţie a Institutului Francez care se află în centrul Bucureştiului, într-o clădire recent renovată de lângă cinematograful Elvire Popesco, pe bulevardul Dacia 77.

“Residence de poche”/”Rezidenţa de buzunar” este gândită ca un spaţiu unde creatori români şi francezi pot dispune de liniştea necesară pentru dezvoltarea proiectelor artistice. Ideea de a transforma clădirea abandonată, ascunsă în curtea Institutului Francez, într-o rezidenţă de scriere i-a aparţinut chiar regizorului Cristian Mungiu.

În acest duplex de 64 metri pătrați artiştii vor putea petrece, în funcţie de proiect, între 2 şi 8 săptămâni. Poate candida individual sau în binom orice artist/artistă şi scriitor/scriitoare care activează în literatură, muzică, cinematografie, dramaturgie sau artă digitală. În afară de cazare laureaţii vor primi şi o sumă forfetară de 250 de euro pe săptămână. Institutul Francez din România rambursează transportul intern în România pentru persoanele care nu locuiesc în Bucureşti şi asigură un bilet de avion dus-întors pentru cei care vin din Franţa.

Pentru prima parte a anului 2021, având în vedere restricţiile sanitare, vor avea prioritate proiectele depuse de artiştii/artistele sau scriitorii/scriitoarele care locuiesc în România.

Rezidenţilor/rezidentelor aleşi/alese de comitetul de selecţie le va fi atribuit un mentor care are rolul de a-i susţine în procesul lor creativ.

Înscrierile sunt deschise până pe 15 ianuarie 2021. Rezidenţa va fi pusă la dispoziţia primilor oaspeţi începând cu luna martie 2021. Vor fi respectate condiţiile şi măsurile de protecţie sanitară adoptate de autorităţile din România.

Condiţiile de eligibilitate, criteriile de selecţie şi formularul de candidatură pot fi consultate pe site-ul Institutului Francez: https://www.institutfrancais.ro/concurs-proiecte-2021.html

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă