14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăCulturăChuck and Chuckles, jocuri educative care susțin dezvoltarea psiho-emoțională a celor mici

Chuck and Chuckles, jocuri educative care susțin dezvoltarea psiho-emoțională a celor mici

Jocurile Chalk and Chuckles sunt în principal jocuri de echipă, care necesită minim câte doi participanți, iar scopul lor este să dezvolte creativitatea, responsabilitatea și încrederea în sine a jucătorilor, în special a celor mici.

 Studiile arată că joaca este cea mai eficientă cale pentru învățarea unor lucuri noi și dezvoltare personală, iar filozofía Chuck and Chuckes în crearea jocurilor pornește de la rezultatele acestora. Astfel, jocurile Chuck and Chuckles sunt distractive, inedite și încurajează cooperarea, răbdarea, dezvoltarea limbajului și a imaginației prin joc.

Prachi, una dintre surorile care au fondat brandul Chalk and Chuckles, a absolvit Psihologie și un Master in Educație la Harvard.

“Stresul generat de nevoia de educație în această era hiper-competitivă este imens. Prin această căutare constantă a vocației, a cunoașterii și învățării, uităm uneori că plăcerile simple sunt cele care definesc viețile celor mici în cel mai puternic mod.

Este așadar momentul să pășim în lumea jocului. Unde instrucțiunile sunt puține, iar posibilitățile nelimitate. Ceea ce nu ni se spune la școală este că timpul liber are utilitate deosebită. Filozofia noastră? Ești ceea ce te joci” –surorile Prachi și Palavi, fondatoarele Chalk and Chuckles.

 Why Connect, joc interactiv de asociere logică, un bestseller pe Edu Class

 Why Connect este unul dintre cele mai iubite jocuri ale Chulk and Chuckles. Se poate juca în 2 până la 4 jucători cu vârsta între 6 și 12 ani.

Jucătorii trebuie sa “împrietenească” piese cu imagini, descoperind nenumărate conexiuni logice între ele. Cu cât vor face mai multe conexiuni între piese atunci când este rândul lor, cu atât mai multe puncte vor primi. Fiecare jucător rostește cu voce tare argumentul pentru conexiunea respectivă și vede ce părere au ceilalți jucători.  Aceștia acceptă sau resping argumentul.

Este un joc ideal pentru copiii din școala primară, întrucât dezvoltă gândirea și logica, atenția, dar și răbdarea (fiecare jucător așteaptă să îi vină rândul) și capacitatea de argumentare. 

 

 

Cele mai citite

Plângere penală pe numele primarului din Drobeta Turnu Severin

Un cetățean care se prezintă “militant civic” a depus plângere penală la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pe numele primarului din Drobeta Turnu Severin, Marius...

Iohannis a promulgat legea prin care se produce energie electrică din resurse eoliene offshore

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi Legea care reglementează cadrul general necesar implementării în România a proiectelor de producere a energiei electrice din resurse...

Premieră pentru Lewandowski la Barcelona! Ce performanță a reușit atacantul polonez în meciul cu Valencia

Robert Lewandowski a reuşit primul său hat-trick în campionatul Spaniei, în partida câştigată pe teren propriu de FC Barcelona în faţa Valenciei, cu scorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă