10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVedeta eco-rock Gianna Nannini, la Bucuresti

Vedeta eco-rock Gianna Nannini, la Bucuresti

Gianna Nannini, una dintre cele mai cunoscute interprete pop-rock din Italia, va sustine un concert luni, 22 septembrie, de la ora 20.00, la Arenele Romane.

Cantareata si compozitoarea de muzica pop-rock Gianna Nannini, sora pilotului de Formula 1 Alessandro Nannini, este cunoscuta publicului larg din Romania mai ales datorita hiturilor "Un’estate italiana", imnul oficial al Cupei Mondiale de Fotbal din 1990, si "I maschi", refren in voga al anilor ’90.

Atitudine politica, sociala si ecologica
Din repertoriul cantaretei nu lipsesc insa melodiile controversate. In single-ul "America", masturbarea apare ca o alegorie a narcisismului "visului american", lucru care a starnit revolta moralistilor italieni. Anul 2008 aduce videoclipul single-ului "Mosca Ciega", dedicat jurnalistei si activistei pentru drepturile omului Anna Politkovskaia, asasinata in 2006. Titlul este unul metaforic, sugerand ca Anna s-a expus furiei regimului de la Kremlin pentru ca a refuzat sa inchida ochii la ceea ce se petrecea in jurul sau. De altfel, cantareata si compozitoarea italiana este si o cunoscuta sustinatoare a drepturilor omului si a cauzei ecologice. In 1994 a participat la un concert de sustinere a imigrantilor si, un an mai tarziu, a luat parte la actiunile de protest ale Greenpeace. De asemenea, in timpul turneului european "Extravaganza", a optat sa utilizeze energia solara pentru alimentarea echipamentului necesar la scena.

Versiunea acustica a piesei "Meravigliosa Creatura" de pe albumul "Perle" a fost folosita intr-un spot publicitar pentru Fiat Bravo. O alegere foarte inspirata de ambele parti, care a propulsat "Perle" in topul 50 al celor mai bune albume din Italia.  Fiat a inclus mai tarziu inca o piesa de-a Giannei, "Aria", intr-un alt spot de la Fiat Bravo, care s-a bucurat de aceleasi ecouri. In 2008, Gianna Nannini a colaborat cu rapperul italian Fabri Fibra pentru melodia "In Italia".

Primul hit, in 1979
Gianna Nannini si-a lansat primul hit in 1979, melodia "America" si albumul "California" devenind in scurt timp un succes in Europa. Spirit rebel, initial cantareata si compozitoare in stilul anilor ’70, Gianna Nannini descopera rockul in timpul sederii in USA. Cu hituri ca "Latin Lover" si "Profumo" ajunge pe primele locuri in topurile europene, legendarul producator Conny Plank (Eurythmics, Kraftwerk) aducand-o pe culmile gloriei. In 1986, piesa "Bello e impossibile" devine un hit international, multipremiat in Italia, Germania, Austria si Elvetia. Urmeaza compilatia "Maschi e altri", care se vinde in peste un milion de exemplare.
In 2004, Nannini lanseaza albumul "Perle", care contine piese mai vechi remasterizate, lansare urmata de un turneu in Europa Centrala. Anul 2006 ii aduce Giannei doua mari realizari: single-ul "Sei nell’anima" ajunge numarul 1 in topurile italiene si colaborarea cu Andreea Bocelli, concretizata in hitul "Ama Credi E Vai".

Doctor in filosofie
Gianna Nannini are si o deosebita pregatire academica; a studiat pianul in Lucca, iar apoi compozitia in Milano. In 1994 ea si-a finalizat studiile de doctorat in filosofie "summa cum laudae" la Universitatea din Siena, cu teza intitulata "Relatia dintre corp si voce". Sursa de inspiratie a acestei teze i-a fost un idol: Janis Joplin. Gianna Nannini a si jucat in mai multe filme, iar unul dintre videoclipurile actritei a fost realizat de regretatul regizor Michelangelo Antonioni.

» Bilete intre 80 si 125 de lei
Biletele pentru concertul de la Bucuresti au fost puse in vanzare prin intermediul site-ului www.ticketpoint.ro si in reteaua magazinelor Diverta din intreaga tara. Pretul biletelor variaza intre 80 si 125 de lei. Artista a anuntat ca duminca va asista la Bucuresti la concertul Leonard Cohen, al carui fan este.

Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...
Ultima oră
Pe aceeași temă