5.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăCoronavirusRata de incidență în București depășește peste 16 la mie

Rata de incidență în București depășește peste 16 la mie

Rata de incidență din București este în continuă creștere, iar luni, 18 octombrie, a depșit un nou record: 16,42 la mia de locuitori. În urmă cu o lună, pe 18 septembrie, rata de infectare în Capitală era de 2,33 la mie.

Conform DSP București, luni, rata de infectare este de 16,42 la mia de locuitori, față de 16,27 la mie cât s-a înregistrat duminică. În urmă cu o lună, pe 18 septembrie, rata de infectare în București era de 2,33 la mie.

Vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de carantinare a Bucureștiului și a județului Ilfov. Anterior, propunerea fusese respinsă și de grupul tehnico-științific din subordinea CNSU. 

Comitetul a decis, însă, intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Rata de incidență în București pe sectoare

  • Sector 1 – 18,73
  • Sector 2 – 16,93
  • Sector 3 – 13,70
  • Sector 4 – 17,07
  • Sector 5 – 16,77
  • Sector 6 – 17,41

Restricții în Capitală

CMBSU a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, odată cu rata de incidență care crește de la o zi la alta. De asemenea, potrivit prefectului Alexandra Georgiana Văcaru, angajatorii, la stat sau la privat, care au mai mult de 50 de salariați sunt obligați să organizeze programul de lucru pe grupe. În completare STB va pune mai multe mașini pe trasee.

CITEȘTE ȘI: BUCUREȘTI NU INTRĂ ÎN CARANTINĂ

Cele mai citite

Austria renunță la extinderea rețelei de autostrăzi

Austria a anunțat că renunță la mai multe proiecte de extindere a rețelei de autostrăzi. Ministrul austriac pentru protecţia climei, Leonore Gewessler, a spus...

Omicron ar putea deveni dominantă în Europa în câteva luni

Omicron ar putea deveni dominantă în Europa în câteva luni, avertizează experții de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), agenția Uniunii...

Omicron a ajuns în România? Cum se simt pacienții posibil infectați cu tulpina africană

Omicron a ajuns în România? Iată întrebarea care stă în aceste zile pe buzele tuturor. Motivul? Avem trei cazuri de infecție cu Covid la...
Ultima oră
Pe aceeași temă