21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăCoronavirusParlamentul Franței a aprobat certificatul de vaccinare propus de Macron

Parlamentul Franței a aprobat certificatul de vaccinare propus de Macron

Parlamentul Franței a aprobat joi planurile președintelui Emmanuel Macron pentru certificatul de vaccinare pentru a ajuta la stoparea răspândirii variantei Omicron.

După o dezbatere tumultoasă generată de comentariile lui Macron, certificatul a fost aprobat. Macron a spus ziarului Le Parisien la începutul acestei săptămâni că vrea să complice atât de mult viața celor care refuză vaccinul COVID-19, încât aceștia vor fi privați de locurile publice și vor alege să se vaccineze.

Certificatul de vaccinare a fost aprobat de Parlamentul Franței

Comentariile președintelui, cu abia trei luni înainte de alegerile prezidențiale, a fost văzut pe scară largă ca un lucru calculat din punct de vedere politic. Mai mult de 90% dintre cei peste 12 ani au primit cel puțin două doze, arată datele guvernamentale. Ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat că un număr record de persoane de la 1 octombrie au primit o primă injecţie miercuri, după ce comentariile lui Macron au fost publicate.

Parlamentarii din camera inferioară au adoptat un proiect de lege, inclusiv aprobarea vaccinului, după o sesiune de toată noaptea, cu o marjă de 214 la 93. Mulți dintre cei care au votat împotriva proiectului de lege erau de extremă dreapta sau de stânga.

Legislația va ajunge la Senat înainte de un vot final în Adunarea Națională.

Oamenii din Franța au fost nevoiți de câteva luni să prezinte fie dovada vaccinării, fie un test negativ COVID-19 pentru a intra în locuri precum cinematografe și cafenele și pentru a folosi trenuri. Dar, odată cu creșterea infecțiilor cu variantele Delta și Omicron, guvernul a decis să renunțe la opțiunea de testare în noul proiect de lege.

Prim-ministrul Jean Castex a declarat că țările care au trecut la vaccinări obligatorii, cum ar fi Italia și Austria, au rate de vaccinare mai scăzute decât Franța. Castex a mai spus că Franța este pregătită să se îndrepte către o a patra injectare COVID atunci când va fi momentul potrivit.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:33

VIDEO: Biden – „Furtuna Ian, printre cele mai grave din istoria SUA”

Președintele Joe Biden a declarat vineri (30 septembrie) că distrugerile provocate în Florida de uraganul Ian sunt printre cele mai grave din istoria Statelor...

Dîncu, vizită oficială la Chișinău

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, efectuează, astăzi şi mâine, o vizită oficială la Chişinău.Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), Dîncu va avea astăzi convorbiri cu...

Elon Musk a prezentat un prototip al robotului său umanoid „Optimus”

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a prezentat vineri un prototip al robotului său umanoid "Optimus", prezicând că producătorul de vehicule electrice va putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă