24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalEmmanuel Macron vrea să „îi enerveze pe nevaccinați”

Emmanuel Macron vrea să „îi enerveze pe nevaccinați”

Președintele francez Emmanuel Macron i-a înfuriat pe parlamentarii din opoziție spunând că vrea să-i „enerveze” pe cei nevaccinați. Comentariile sale au fost publicate marți seara în ziarul Le Parisien.

Președintele francez Emmanuel Macron spune că vrea să „enerveze” persoanele nevaccinate. Afirmația lui i-a indignat pe parlamentarii din opoziție, care au forțat suspendarea unei dezbateri asupra unei noi legi COVID miercuri. De asemenea, aceștia i-au cerut explicații președintelui.

Emmanuel Macron are o nouă strategie pentru nevaccinați

„Cei nevaccinați”, a spus Macron, „vreau foarte mult să-i enervez. Și așa, vom continua să facem asta până la sfârșit. Aceasta este strategia”.

Macron i-a numit, de asemenea, „iresponsabili” și a spus că plănuia să le complice viața atât de mult încât să ajungă să se vaccineze. Proiectul de lege pus în discuție va face obligatoriu ca oamenii să prezinte dovada vaccinării pentru a intra într-un loc public. De asemenea, va fi valabil și pentru transportul în comun.

Franța a avut istoric cu mai mulți sceptici la vaccin decât mulți dintre vecinii să. Restricțiile pandemice au declanșat multe proteste de stradă. Cu toate acestea, acum are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din Uniunea Europeană. Aproape 90% dintre francezi cu vârsta de 12 ani și peste sunt vaccinați.

Macron este așteptat să candideze din nou la președinte la alegerile din aprilie. Probabil a calculat că destui oameni sunt vaccinați sau supărați pe cei care nu sunt, pentru ca afirmațiile lui să fie pe placul alegătorilor.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...

Farmecul bijuteriilor cu perle. Când și cum să porți aceste superbe accesorii?

Bijuteriile cu perle sunt printre cele mai elegante piese din colecția unei femei. Clasice și rafinate, ele au devenit o alegere tot mai populară...
Ultima oră
Pe aceeași temă