24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăCoronavirusOMS: Omicron continuă să reprezinte un risc foarte ridicat

OMS: Omicron continuă să reprezinte un risc foarte ridicat

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că Omicron, varianta extrem de contagioasă a COVID-19, reprezintă în continuare un risc „foarte ridicat”.

„Riscul general asociat cu noua variantă îngrijorătoare Omicron rămâne foarte ridicat”, a avertizat OMS, în buletinul epidemiologic săptămânal.

„Dovezi de încredere arată că varianta Omicron are un avantaj de creştere faţă de varianta Delta, cu o rată de dublare la două-trei zile”, a adăugat OMS, menţionând că „o creştere rapidă a incidenţei cazurilor este observată într-un număr de ţări”.

Omicron, în România

Potrivit ultimei raportări a Ministerului Sănătății, pe teritoriul României au fost confirmate 38 de cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

În Capitală au fost înregistrate cele mai multe cazuri.

Dintre ultimele 13 cazuri de infectare cu Omicron în țara noastră, 10 au fost din Capitală.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Meci de fotbal cu final tragic: Peste 170 de persoane au murit

Un meci de fotbal a avut un deznodământ tragic, sâmbătă, în Indonezia, unde peste 170 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv doi poliţişti. Spiritele s-au...

Majoritatea tinerilor care vor să meargă la facultate plănuiesc să muncească în paralel

Mai bine de 34% dintre respondenți spun că familiile nu-i vor putea susține financiar la facultate. Tot legat de situația materială, aproape 78% dintre adolescenți sunt îngrijorați...

OUG privind plafonarea preţurilor la energie, în Parlament

Ordonanţa privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie va fi, săptămâna viitoare, din nou pe agenda Parlamentului. Proiectul de lege a suferit modificări importante...
Ultima oră
Pe aceeași temă