11.3 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Mai nou și animalele de la ZOO fac Covid-19. Cum sunt tratate după infectare

Grădina zoologică din Washington a înregistrat o premieră: șase lei și trei tigri au fost testaţi pozitiv la coronavirus. Animalele sunt tratate, au comunicat responsabili din cadrul instituţiei. Animalele au simptome precum scăderea poftei de mâncare, tusea, strănutul şi letargia.

„Săptămâna trecută, gardienii au observat o scădere a poftei de mâncare, tuse, strănut şi letargie” la şase lei africani, un tigru de Sumatra şi doi tigri de Siberia, care au fost depistaţi cu COVID-19 în urma unor teste preliminare, a comunicat grădina zoologică într-un comunicat.

Testele de confirmare au aşteptate rezultatele în următoarele zile, a transmis instituţia.

Animalele infectate sunt tratate cu medicamente antiinflamatorii, medicamente pentru greaţă şi antibiotice pentru a preveni riscul pneumoniei.

Cu toate acestea publicul nu este în pericol, având în vedere distanţa considerabilă dintre habitatul felinelor şi vizitatori, au subliniat responsabilii grădinii zoologice.

Aceştia au mai adăugat că niciun alt animal nu a manifestat semne de infectare.

Mai multe grădini zoologice, printre care şi cea din Washington, au anunţat marţi lansarea unei campanii de vaccinare a speciilor predispuse la infecţia cu coronavirus din aceste centre, contaminarea animalelor venind chiar în acest context.

Ultima oră
Pe aceeași temă