5.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăCoronavirusIncidența Covid scade ușor în București

Incidența Covid scade ușor în București

Incidența Covid scade ușor în București, potrivit datelor publicate duminică de DSP București.

Incidența anunțată în Capitală duminică, 24 octombrie 2021 este 16,38 la mia de locuitori. Cu o zi înainte, sâmbătă, rata de incidenţă în București a fost 16,53 cazuri la mie.

Acest anunț este făcut în contextul în care, de vineri până luni, în București se desfășoară „Maratonul vaccinării”. Pe lângă centrele deja funcționale, în București sunt deschise șase centre de vaccinare suplimentare. În centrele suplimentare au fost deja imunizate peste 22000 de persoane.

La unul dintre aceste centre suplimentare vaccinează și secretarul de stat Raed Arafat, care este medic. Doctorul Arafat este prezent la centrul de imunizare de la Palatul Copiilor, din Sectorul 4.

Incidența Covid scade ușor în București

Din ziua de luni, 25 octombrie 2021, ora 0, pe întreg teritoriul României se aplică restricții sporite împotriva pandemiei. Duminică, secretarul de stat Arafat a susținut că aceste restricții suplimentare nu ar fi fost necesare, dacă populația s-ar fi vaccinat la timp.

România are o pondere a populației vaccinate puțin peste 30 la sută. Acesta este aproape cel mai mic procent de persoane vaccinate dintre țările UE. La procentul de vaccinare, doar Bulgaria stă mai prost decât România. Din punctul de vedere al gravității pandemiei, atât România cât și Bulgaria sunt incluse în zona roșie.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Omicron ar putea deveni dominantă în Europa în câteva luni

Omicron ar putea deveni dominantă în Europa în câteva luni, avertizează experții de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), agenția Uniunii...

Klaus Iohannis a semnat decretele! 5 magistrați, eliberați din funcție

Klaus Iohannis a semnat, astăzi, mai multe decrete prin care 5 magistrați au fost eliberați din funcție, informează Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă. Președintele...

Revolut va acorda primele credite în trimestrul întâi al anului viitor

După lansarea Revolut bank din luna martia a acestui an, compania anunță că în primul trimestru al anului viitor va acorda și primele credite....
Ultima oră
Pe aceeași temă