5.7 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăCoronavirusIncidența Covid scade ușor în București

Incidența Covid scade ușor în București

Incidența Covid scade ușor în București, potrivit datelor publicate duminică de DSP București.

Incidența anunțată în Capitală duminică, 24 octombrie 2021 este 16,38 la mia de locuitori. Cu o zi înainte, sâmbătă, rata de incidenţă în București a fost 16,53 cazuri la mie.

Acest anunț este făcut în contextul în care, de vineri până luni, în București se desfășoară „Maratonul vaccinării”. Pe lângă centrele deja funcționale, în București sunt deschise șase centre de vaccinare suplimentare. În centrele suplimentare au fost deja imunizate peste 22000 de persoane.

La unul dintre aceste centre suplimentare vaccinează și secretarul de stat Raed Arafat, care este medic. Doctorul Arafat este prezent la centrul de imunizare de la Palatul Copiilor, din Sectorul 4.

Incidența Covid scade ușor în București

Din ziua de luni, 25 octombrie 2021, ora 0, pe întreg teritoriul României se aplică restricții sporite împotriva pandemiei. Duminică, secretarul de stat Arafat a susținut că aceste restricții suplimentare nu ar fi fost necesare, dacă populația s-ar fi vaccinat la timp.

România are o pondere a populației vaccinate puțin peste 30 la sută. Acesta este aproape cel mai mic procent de persoane vaccinate dintre țările UE. La procentul de vaccinare, doar Bulgaria stă mai prost decât România. Din punctul de vedere al gravității pandemiei, atât România cât și Bulgaria sunt incluse în zona roșie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ONU are dovezi ale folosirii armelor chimice de către Statul Islamic în Irak

Experţi ai Naţiunilor Unite(ONU) au descoperit noi probe ale utilizării armelor chimice de către gruparea jihadistă Statul Islamic în timpul autoproclamatului său califat, mai...

Ce țări cheltuiesc cel mai mult pe masa de Crăciun? Analiză eToro

Familiile din Germania se pot confrunta în acest an cu una dintre cele mai scumpe mese de Crăciun din lume, potrivit unui studiu realizat...

Un incendiu s-a produs pe platforma Kronospan din Sebeş

Un incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi pe platforma Kronospan din Sebeș, producător de plăci pe bază de lemn, ca urmare...
Ultima oră
Pe aceeași temă