19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeCoronavirusÎncă trei sportivi de la CSM Baia Mare, depistați cu Covid. Testele,...

Încă trei sportivi de la CSM Baia Mare, depistați cu Covid. Testele, trimise la secvențiere

Trei sportivi de la CSM Baia Mare au fost depistați cu Covid în urma efectuării de noi teste anti coronavirus. Acestea au fost recoltate în ziua a opta de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș și vor fi trimise pentru secvențiere la Institutul Cantacuzino din București. În două, trei zile, vom afla dacă rugbyștii sunt infectați sau nu cu Omicron.

Trei dintre probele de control recoltate în ziua a opta de Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 sportivi repatriați din Africa de Sud au fost pozitive pentru infecția cu SARS CoV-2, transmite Ministerul Sănătății, într-un comunicat. Cele 3 probe au fost trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare “Cantacuzino” din București, iar în câteva zile ar trebui să aflăm rezultatele.

Cum se simt cei trei sportivi de la CSM Baia Mare depistați cu Covid

Între timp, sportivii de la CSM Baia Mare depistați cu Covid vor rămâne, în continuare, în izolare. Însă veștile sunt înbucurătoare căci, din fericire, starea lor de sănătate este una bună. Cei trei sportivi, care sunt asimptomatici, sunt monitorizați în permanență. Sportivii lotului cu teste negative vor putea ieși din izolare în a 10-a zi de carantină. Toți sportivii sunt vaccinați anti-Covid 19.

Campioana României la rugby, CSM Știința Baia Mare, a efectuat recent un turneu în Africa de Sud. Când ar fi trebuit să se întoarcă în România, sportivii au aflat că toate zborurile spre Uniunea Europeană sunt suspendate, motiv pentru care au rămas blocați la Johannesburg timp de două zile, până când autoritățile din țară au reușit să-i repatrieze.  

Odată ajunși în România, sportivii au fost testați anti Covid și plasați în carantină. În urma primului test, unul dintre cei 28 de rugbyști a fost depistat pozitiv, iar în urma secvențierii tulpinii s-a constatat că acesta nu era infectat cu Omicron. 

Acum, la opt zile de la sosirea în țară, toți sportivii au fost din nou testați. Rezultatul? Încă trei cazuri noi de infectare.

Reamintim că alți doi pasageri repatriați din Africa de Sud, o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui, au fost confirmați cu varianta Omicron, fiind primele cazuri din România. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies