25.3 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeCoronavirusGrecia verifică certificatele Covid emise în Bulgaria și România, sub suspiciuni de...

Grecia verifică certificatele Covid emise în Bulgaria și România, sub suspiciuni de fraudă

Autoritățile din Grecia încep să verifice certificatele Covid ale propriilor cetățeni, emise în Bulgaria și România, sub suscpiciuni de fraudă. După ce mai multe persoane au fost prinse cu acte contrafăcute, autoritățile iau măsuri.

Certificatele Covid emise în Bulgaria și România, luate la verificat de greci

Grecii au suspiciuni în privința certificatelor Covid emise în Bulgaria.. Autoritățile cred că s-ar fi înființat o adevărată fabrică de certificate de vaccinare false. Un membru al circuitului a confirmat pentru un post de televiziune că un certificat fals obținut în Bulgaria costă 300 de euro.

Specialiștii susțin că vaccinarea anti-Covid-19 în Bulgaria se face în cabinetul medicilor de familie. Astfel, este un mediul destul de greu de controlat. Procedura din Bulgaria favorizează frauda, iar speculanții au început să tranzacționeze certificatele.

Prin urmare, autoritățile din Grecia au luat la verificat „cu miscroscopul” certificatele Covid provenite din cele două țări. În cazul în care acestea sunt false, deținătorii riscă sancțiuni penale și financiare.

Atât în România, cât și în Bulgaria, au existat relatări despre cât de ușor se poate obține un certificat fictiv. Majoritatea reclamațiilor provin de la medici care spun că pacienții recunosc că dețin un astfel de document, fără să fi fost vaccinați.

Grecia a impus de curând certificatul verde obligatoriu pentru accesul în spațiile închise, precum restaurante, cafenele, hoteluri, săli de concert, muzee și piscine.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Gheorghe Dincă a ajuns șeful criminalilor din închisoare

Gheorghe Dincă pare că să fi ajuns șeful criminalilor de la Penitenciarul din Craiova. Monstrul din Caracal ar fi câștigat respectul altor criminali...

Fetită cu mâna ruptă, tratata cu unguent pentru durere! Caz revoltător la un spital din Alba Iulia

În urma analizelor, medicii din Alba au constatat că fata ar avea doar o contuzie. Pentru că durerea a persistat, părinții au dus-o...

Consiliul JAI a agreat un „pachet” de 5 regulamente privind migrația ilegală

 Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, la finalul reuniunii Consiliului JAI, că a fost agreat un important regulament privind migraţia, respectiv gestionarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies