27.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeCoronavirusGrecia impune noi restricții pentru nevaccinați

Grecia impune noi restricții pentru nevaccinați

Guvernul din Grecia a decis să impună noi restricții pentru nevaccinați. Aceștia trebuie să prezinte de sâmbătă un test PCR sau antigen negativ pentru accesul în instituțiile publice. De asemenea, angajații din sistemul public sau provat vor fi nevoiți să prezinte de două ori pe săptămână teste megative Covid, plătite de ei.

Totodată, restaurantele și barurile care nu respectă noile măsuri vor fi amendate dublu, suma ajungând până la 5.000 de euro. Ministrul sănătății elen a precizat că persoanele care și-au făcut ultima doză de vaccin în urmă cu peste 6 luni, să își facă doza a treia.

Măsurile se vor aplica și pentru frizerii și saloane de înfrumusețare. În același timp, magazinele alimentare și lăcașele de cult fac o excepție de la regulă.

“Principala noastră armă împotriva pandemiei este vaccinul”, a insistat marţi ministrul sănătăţii, Thanos Plevris.

Până în acest moment,  63% din populaţie este complet vaccinată. În același timp, autoritățile din Grecia încearcă să îi încurajeze pe oameni să se prezinte la centrele de vaccinare. În ultimele 24 de ore au fost raportate 6,700 de cazuri noi de infecție cu Covid-19. Numărul total al infecțiilor cu coronavirusul de la izbucnirea pandemiei a ajuns la 754.451 de contagieri în Grecia. De asemenea, 16.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

Grecia impune noile restricții pentru nevaccinați începând cu data de 6 noiembrie.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Doliu uriaș în lumea literaturii – A murit scriitorul sirian Khaled Khalifa

Cunoscut critic al autorităţilor, acest romancier născut la Alep a rămas în Siria în pofida represiunii şi a războiului declanşat în 2011. "Rămân...

Românii, apetit pentru vizitarea orașelor din țară

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraș mare din România, semn că turiștii își...

Salariu minim brut crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie

De majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariaţi."Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies