23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeCoronavirusBoris Johnson și-a cerut scuze pentru petrecerile date în pandemie la reședința...

Boris Johnson și-a cerut scuze pentru petrecerile date în pandemie la reședința sa

Premierul britanic Boris Johnson și-a cerut scuze și a promis că va „remedia” situația, după ce un raport de luni (31 ianuarie) a dezvăluit petrecerile organizate în izolare, la reședința sa, din Downing Street, criticând totodată și eșecurile grave din sânul guvernului.
Un raport al înaltului funcționar public Sue Gray privind petrecerile din timpul restricțiilor pandemiei, de la reședința din Downing Street, a premierului Johnson, a condamnat comportamentul oficialilor guvernului ca fiind „dificil de justificat”, precizează Reuters.
„Vreau să-mi cer scuze”, a spus Johnson parlamentului. „Îmi pare rău pentru lucrurile pe care pur și simplu nu le-am înțeles bine și îmi pare rău pentru modul în care a fost tratată această problemă”.

Boris Johnson a transmis scuze pentru petrecerile din timpul restricțiilor, promițând că va schimba modul în care reședința sa va fi folosită


Johnson a spus că guvernul a trebuit să învețe din criticile primite și că va schimba modul de folosire a reședinței sale din Downing Street.
„Am înțeles și o voi repara”, a spus el. „Și vreau să spun oamenilor din această țară. Știu care este problema, dacă se poate avea încredere în acest guvern că va îndeplini și eu spun că da, putem avea încredere, da, putem avea încredere că vom îndeplini”.
Raportul lui Gray a analizat ceea ce a devenit de săptămâni o picătură constantă de relatări despre evenimentele din Downing Street în timpul restricțiilor din cauza COVID-19, cu povești despre asistenți care umplu o valiză plină cu alcool din supermarket și dansează până la primele ore ale dimineții.
Cu toate acestea, părți din raport nu au fost publicate din cauza anchetei poliției în curs, care ar putea dura luni de zile.
Johnson, care se confruntă cu cea mai mare amenințare la adresa mandatului său de premier, a rezistat până acum apelurilor oponenților și a unora din propriul său partid de a demisiona, spunând că oamenii trebuie să aștepte raportul.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Horoscopul complet pentru luna Octombrie

 Berbec (21 martie - 19 aprilie)General: Octombrie aduce o concentrare pe relațiile personale și parteneriatele. Este un moment bun pentru a rezolva conflictele...

Deputatul Alfred Simonis vrea să candideze pentru Primăria Timișoarei

Deputatul Alfred Simonis a fost reales în funcția de președinte al filialei PSD Timiș și a anunțat că va candida, în interiorul PSD, pentru...

Salariu minim brut crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie

De majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariaţi."Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies