24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăCoronavirusBoris Johnson: „Omicron este evident mai blând. Noi măsuri nu sunt necesare”

Boris Johnson: „Omicron este evident mai blând. Noi măsuri nu sunt necesare”

Nu sunt necesare noi măsuri acum în Anglia pentru a lupta împotriva variantei Omicron, a declarat premierul Marii Britanii. Boris Johnson a susținut că tulpina sud-africană este „evident mai blândă” decât Delta.

În ciuda unei creșteri uriașe a infecțiilor, Johnson a rezistat până acum în principal impunerii de noi restricții în Anglia. Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, care își controlează propriile reguli, au impus câteva măsuri noi.

Boris Johnson nu impune noi măsuri în Anglia

Johnson a spus că presiunea asupra spitalelor va fi „considerabilă” în următoarele două săptămâni, dar Omicron a fost „în mod evident mai blând” decât variantele anterioare, iar țara se afla într-o poziție mai puternică decât era mai devreme în pandemie.

„Calea de urmat pentru țară în ansamblu este să continuăm pe cea pe care ne aflăm”, a spus el radiodifuzorilor. „Bineînțeles că vom menține toate măsurile sub revizuire, dar amestecul de lucruri pe care îl facem în acest moment este cred că cel potrivit”.

Marea Britanie a avut un „nivel foarte, foarte ridicat” de vaccinare, a mai spus Johnson, și continuă să-și consolideze apărarea cu programul de rapel.

„Majoritatea persoanelor care se află în terapie intensivă nu au fost vaccinate și marea majoritate – aproximativ 90% – nu au primit doza booster”, a spus el în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din Buckinghamshire, sud-estul Angliei.

Johnson a impus măsuri limitate în Anglia, cunoscute sub numele de „Planul B”, luna trecută. Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în transportul public și în magazine, dar nu a reușit să comande restricții privind adunările sau să închidă afaceri.

Citiți România Liberă și pe Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România a participat la inaugurarea gazoductului Grecia – Bulgaria. „Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj”, anunță Virgil Popescu

O delegație din România, condusă de premierul Nicolae Ciucă, a participat la ceremonia pentru inaugurarea gazoductului Grecia - Bulgaria. Din delegația României au făcut parte...

OUG privind plafonarea preţurilor la energie, în Parlament

Ordonanţa privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie va fi, săptămâna viitoare, din nou pe agenda Parlamentului. Proiectul de lege a suferit modificări importante...

Anchetă la Focșani: Un militar de 22 ani a fost împușcat în cap

Un militar din cadrul unei unități a Brigăzii 8 ROT Focșani a fost găsit împușcat în cap. Ancheta a fost preluată de procurorii militari pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă