18.5 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022
AcasăCoronavirusAlexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri Covid: „Nu sunt motive de...

Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri Covid: „Nu sunt motive de panică”

În ziua în care România a atins un număr record de infectări cu Covid-19, Alexandru Rafila a transmis un mesaj potrivit căruia cifrele nu sunt alarmante încă. Ministrul Sănătății a declarat că nu sunt momentan motive de panică.

De asemenea, Rafila susținut că este foarte probabil ca numărul de infectări să crească și mai mult săptămâna viitoare. Ministrul a precizat că autoritățile se așteptau la cifre record în această perioadă.

Alexandru Rafila, despre cazurile record de Covid

„Ne așteptam ca azi să fie acest număr, ne aflăm după o perioadă în care testarea a fost puțin mai redusă. Azi s-au efectuat pentru prima dată aproape 110.000 teste.”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a comparat situația epidemiologică din România cu cea din țările europene, care se confruntă cu un val puternic de infectări cu Omicron. Spre exemplu, în Danemarca au fost ieri 43.000 de cazuri, în Cehia 30.000 de cazuri, în Portugalia 57.000 cazuri, a spus Rafila.

„Nu sunt cifre neașteptate. Din cauza asta am estimat o astfel de evoluție generată de Omicron. Nu există acum motive de panică, fiecare trebuie să respectăm regulile, să încurajăm vaccinarea pentru categoriile la risc.”, a spus ministrul Sănătății.

Școlile vor rămâne deschise în continuare potrivit algoritmului stabilit.

Încercăm cât putem să oferim asistență medicală și să găsim soluții ca la nivelul unităților medicale, personalul medical când intră în activitate să poată beneficia de testare. Au apărut focare și la personalul medical”, a declarat Alexandru Rafila. 

În ultimele 24 de ore au fost raportate peste 34.000 de cazuri noi de COVID-19, un record absolut de la începutul pandemiei. Alte 94 de persoane infectate cu coronavirus au murit.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Suntem pro-Europa, dar împotriva eurocrației!

Prin impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei, europenii s-au împușcat în picior, zicea în vară Viktor Orbán. “Rusia nu a căzut în genunchi, europenii au devenit...

Pentru încăperi moderne și eficiente, alege covorașele profesionale!

Cu toate că de multe ori este trecută cu vederea importanța acestui obiect, covorașul joacă un rol foarte important în asigurarea unui confort angajaților...

5 idei de design al băii de restaurant pentru a-ți dezvolta afacerea 

Vizita la un restaurant este o activitate relaxantă, cu multe aspecte care contribuie la experiența clientului. Mâncarea nu mai este singurul criteriu care contează...
Ultima oră
Pe aceeași temă