18 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Africa are nevoie urgentă de ajutor. Ce apel a făcut miercuri un medic

În criza COVID, un medic african, sosit în Europ, îşi strigă disperarea. John Nkengasong, aflat în Italia, este medicul implicat în combaterea virusurilor din Africa Centrală. El a cerut ajutorul Europei: „Avem nevoie de 1,8 miliarde de doze şi mai multă solidaritate din partea lumii occidentale”.

„Ţările în curs de dezvoltare au rămas în urmă şi, fără un efort colectiv, există riscul ca noi variante să se dezvolte, făcând evoluţia virusului imprevizibilă. Din păcate, situaţia din Africa în ceea ce priveşte vaccinările este deplorabilă. Dintr-o populaţie de 1,2 miliarde de oameni, doar 2,5% au fost vaccinaţi şi obiectivul nostru este să ajungem la 70%. Este un drum lung de parcurs de la 2,5% la 70%, dar nu avem altă alternativă. Şi dacă nu accelerăm ritmul vaccinării în Africa, există riscul ca mai multe variante şi mai agresive şi patogene decât cele actuale să se dezvolte în întreaga lume”, a transmis medicul african.

În acest sens, John Nkengasong, directorul Centrului African pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, medicul implicat în combaterea pandemiei de pe continentul african, a ajuns în Europa pentru a cere occidentului „să facă mai mult”.

Avem nevoie de „mai multă solidaritate şi mai multă conştientizare a ceea ce se întâmplă”, a încheiat expertul.

Totodată, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat pe Twitter că Europa a atins ținta de 70% de adulţi vaccinaţi contra COVID.

Ultima oră
Pe aceeași temă