11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Strângeri de mână (2)

Strângeri de mână (2)

6. În acelaşi registru se află şi strângerea de mână de tipul „eşti de încredere!”, în care apropierea partenerilor este şi mai mare, iar strângerea durează un timp mai îndelungat şi mâinile se mişcă de sus în jos. Se foloseşte instinctiv între prietenii sau între asociaţii care au încredere unul în altul. Dacă cineva utilizează acest tip de strân­gere de mână cu dvs. când vă întâlniţi prima dată, înseamnă că este o persoană încrezătoare în abili­tăţile sale, dar poate fi şi un semn de familiaritate crescută, aşa încât trebuie folosită cu precauţie.
Nu folosiţi strângerea de mână extrem de fermă, care credem că va induce încre­dere în partener, dar pe care mulţi o consideră agresivă şi dominantă. În contrast se află strângerea de mână moale, care sugerează o lipsă severă de încredere, nehotărâre, moliciune şi slăbiciune. Mâna întinsă în „peşte mort” (flască şi moa­le) trădează în mod cert aşa ceva.
Există şi o tehnică a „mănuşii”, care constă în strângerea cu ambele mâini şi care este folosită de politicieni şi de oportunişti, pentru a induce un plus de sinceritate, încredere şi prietenie. Adăugarea mâinii stângi peste cea dreaptă transmite semnalul plusului de sentimente. Dar, atenţie, dacă o folosim de la prima întâlnire poate fi suspectă.
Astfel, gestul strângerii mâi­nilor trăieşte în continuare, transmiţându-ne cu succes mesajul încrederii, al bunelor intenţii, al sentimentelor de prietenie sau invers. Atunci când o persoană vă întinde mâna, căutaţi să sincronizaţi mişcarea mâinii voastre cu cea a mâinii sale. Şi nu uitaţi să păstraţi contactul vizual! Lăsaţi-vă partenerul să vă impună ritmul strângerii, oscilaţia în sus şi jos sau durata contactului şi daţi drumul mâinii de îndată ce par­tenerul tinde să o elibereze pe a voastră. Trăiască strângerea de mână!   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă