20.9 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeAlegeri 2016Prima de sărbători: 600-700 lei

Prima de sărbători: 600-700 lei

Şi în al cincilea an de criză, majoritatea angajatorilor vor cotiza pentru dotarea corespunzătoare a Moşului, unii plusând chiar faţă de 2011. Lista include prime, al 13-lea salariu, tichete-cadou, cadouri pentru copii, petreceri şi coşuri cu produse proprii.

 
La stat, cei 8.800 de angajaţi de la Complexul Energetic Oltenia vor avea o primă de 600 de lei. În septembrie, ei au mai primit 725 de lei, “prima de murături”.

Conpet are prevăzută în buget o sumă totală de 2,7 milioane de lei pentru primele de sărbători din acest an, astfel că angajaţii vor primi de Crăciun tichete de masă în valoare de 700 de lei, la fel cum au primit şi de Paşte.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale va oferi celor 6.000 de angajaţi bonuri-cadou în valoare de 250 de lei, bugetul alocat fiiind de 1,5 milioane lei. Compania are datorii de 1,3 miliarde lei faţă de parteneri.

Totuşi, cele mai multe companii de stat nu au prevăzute sume pentru cadouri de Crăciun, din cauza pierderilor înregistrate.

La nivel de economie, bugetul alocat primelor va înregistra o uşoară creştere comparativ cu anul trecut, de 3,8%, potrivit unui studiu realizat de PayOut şi Zucchetti România şi citat de Realitatea.net. Valoarea medie a unei prime de Crăciun va fi în acest an de aproximativ 610 lei brut.

Din companiile intervievate, aproximativ 15% intenţionează să acorde al 13-lea salariu, în creştere faţă de doar 13% din companii în anul precedent.

Tichetele-cadou continuă să rămână modalitatea preferată de recompensare a salariaţilor la sfârşit de an, peste jumătate din companiile participante la studiu intenţionând să acorde angajaţilor acest tip de bonuri valorice.

Pe lângă tichetele-cadou, aproximativ un sfert din numărul total al companiilor participante la studiu vor oferi cadouri pentru copii, cadouri constante în bani, tichete-cadou sau în produse. Cadourile acordate copiilor de Crăciun sunt un beneficiu neimpozabil atâta timp cât nu depăşesc valoarea de 150 lei/angajat. Petrecerea de sfârşit de  an, organizarea unui team-building, oferirea de produse proprii fac parte, de asemenea, dintre strategiile de recompensare.

România nu este un caz izolat, în Germania peste jumătate dintre angajaţi se bucură de o remuneraţie suplimentară, la sfârşit de an. Conform statisticilor, pentru aproximativ 7 milioane de angajaţi, primele de Crăciun vor fi mai mari decât în 2011. 

Cele mai citite

Începe a patra ediție a festivalului Bebe Fest la Opera Comică pentru Copii!

Bebe Fest revine în acest weekend la Opera Comică pentru Copii! Singurul festival din România dedicat copiilor cu vârste între 0-3 ani își deschide...

Documentul care o înfundă pe Monica Macovei. Care este concluzia expertizei în cazul accidentului în care un motociclist a fost grav rănit

Realitatea PLUS a obtinut dosarul care a fost trimis in instanta in cazul fostului ministru al Justitiei Monica Macovei. Doua lucruri extrem de...

Jaf pe centura Capitalei. Sute de telefoane mobile, furate dintr-o dubă. Hoții au fentat poliția

Mașina folosită de hoți a fost găsită de poliție, câteva ore mai târziu, abandonată pe un câmp.Se pare că hoții au transferat telefoanele...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies