30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăAlegeri 2016Pensionarii vor indexarea pensiilor

Pensionarii vor indexarea pensiilor

Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România susţine măsura Coşul solidarităţii cu pensionarii dar consideră că trebuie dublată şi de indexarea de la 1 septembrie a pensiilor cel puţin cu rata inflaţiei, aşa cum i-au cerut ministrului Lăzăroiu în urmă cu aproximativ zece zile.

Preşedintele FNSP Preda Nedelcu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că pensionarii salută ideea magazinelor cu preţuri reduse la alimentele de bază şi speră ca acestea să aibă o viaţă mai lungă, nu ca cele din 2004, informeaza Mediafax.

Pe de altă parte, Nedelcu spune că nu este suficientă această măsură şi că ea trebuie dublată de indexarea pensiilor cel puţin cu rata inflaţiei de la 1 septembrie.

Pensionarii i-au mai cerut ministrului Lăzăroiu şi ca plata asigurărilor de sănătate să se achite doar pentru partea din pensie care depăşeşte o mie de lei. “Ministrul Muncii ne-a solicitat să manifestăm moderaţie în revendicări, având în vedere măsurile de austeritate luate, însă nu mai putem aştepta mult roadele acestor măsuri şi insistăm ca pensiile să fie indexate cu inflaţia de la 1 septembrie şi să se revadă metodologia de plată a asigurărilor de sănătate”, a spus Nedelcu.

Guvernul a avizat, miercuri, printr-un memorandum, proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea “coşului de solidaritate”.

Proiectul prevede acordarea lunar, contra cost, dar la “preţul cel mai scăzut posibil”, a unui pachet conţinând alimente de bază, precum făină, zahăr, ulei, mălai şi orez.

Programul de distribuire către pensionari a unor produse alimentare de bază la preţuri reduse, aprobat miercuri de Executiv, a fost derulat anterior de Guvernul PSD sub forma magazinelor “Economat” şi criticat la acea dată de actualul preşedinte Traian Băsescu, atunci lider PD şi primar al Capitalei.

Cele mai citite

Începe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

La două secții de votare din Sectorul 2 al Capitalei începe acțiunea de renumărare a voturilor, în urma alegerilor desfășurate în ziua de duminică,...

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...

Israelul întrerupe activitatea militară de-a lungul drumului din sudul Fâșiei Gaza pentru a facilita ajutoarele

Armata israeliană a declarat că va face pauze tactice zilnice în activitatea militară de-a lungul unui drum principal din sudul Fâșiei Gaza, asta pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă