13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Paşi spre succes (2)

Paşi spre succes (2)

Pentru a avea succes şi pentru a vă simţi împlinit, este nevoie să parcurgeţi câţiva paşi deosebit de simpli pentru o carieră reuşită.

Fiţi dispuşi să plătiţi preţul!

Fiţi conştienţi că fiecare lucru are preţul său. De multe ori ne uităm la persoane de succes şi ne gândim că au avut noroc, că viaţa i-a ajutat. Puţini se gândesc care este preţul plătit de acele persoane!

Exemplu: Una dintre prietenele mele este director financiar într-o companie multinaţională. Este o persoană de succes, apreciată, câştigă foarte mulţi bani. Foarte rar pleacă însă de la birou mai devreme de 22.00. Şi să nu credeţi că lucrează mult pentru a merita banii pe care îi câştigă. Este o persoană responsabilă, conştientă că o decizie sau o previziune greşită poate însemna uneori chiar falimentul companiei. Şi-a construit cariera de la zero cu responsabilitate, dar reuşeşte să echilibreze şi viaţa de familie, iar la sfârşit de săptămână, găseşte timpul şi energia să meargă cu băieţelul ei în parc, la teatru sau operă. Îi mulţumesc. Pentru mine, această persoană este un exemplu.

Găsiţi-vă un model pe care să-l urmaţi

Pentru a ajunge undeva aveţi nevoie de anumite cunoştinţe şi aptitudini. Alcătuiţi o listă cu toate acestea şi începeţi să le dezvoltaţi. Nu vă descurajaţi dacă cei din jur vă vor spune că visaţi, că nu puteţi ajunge acolo unde vă doriţi.

Mi-a plăcut mereu să învăţ de la oameni de succes, de la cei care au reuşit. Nu am acceptat niciodată sfaturi de la cei care doar vorbesc. În viaţă, suntem înconjuraţi de oameni plini de bune intenţii, nerăbdători să ne dea un sfat. Amintiţi-vă: dacă vreţi să aveţi succes învăţaţi de la cei care au succes, nu de la cei care doar vorbesc despre succes. Orice drum este mai uşor de urmat când aveţi un model. Încercaţi să vă găsiţi un etalon, o persoană care reprezintă deja ceea ce aţi vrea să deveniţi.

Concluzii: Nu complicaţi lucrurile. Indiferent la ce nivel al carierei vă aflaţi, dacă vă simţiţi neîmplinit şi nu ştiţi ce trebuie să faceţi, întoarceţi-vă la bază şi reevaluaţi cei trei paşi pe care vi i-am prezentat în cele două comentarii. Nu aşteptaţi.

FLORIANA ENESCU – Managing director Qualia

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...

După Milano, Manele pe tot Mapamondul. Acum, pe prima scenă în Insulele Solomon

Ilustrație: Marian Avramescu După mulți ani în care momentul era anticipat, dar tot nu se fructificau previziunile, manelele românești chiar au reușit să cucerească...
Ultima oră
Pe aceeași temă