14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Până unde ajunge luxul în serviciile bancare

Până unde ajunge luxul în serviciile bancare

Puţin peste 100 de persoane deţin în România cele mai elitiste instrumente de plată existente la ora actuală în lume. Este vorba despre cardul Visa Infinite, disponibil prin ING, şi despre corespondentul său, Mastercard World Signia, disponibil prin BRD, ambele lansate la finele anului trecut în România, discret, în cercuri foarte restrânse, populate de potenţiali clienţi, de la mari sportivi la oameni de afaceri celebri.

Practic, cele două instrumente de plată vin la pachet cu un operator pe post de duhul lui Alladin, care-i îndeplineşte clientului chiar şi cea mai extravagantă dorinţă. „Ceea ce deosebeşte fundamental cardul World Signia de alte produse din gama premium este aşa-numitul serviciu de concierge. Practic, prin acest serviciu, la orice oră din zi sau din noapte, posesorul cardului poate rezerva camere de hotel, bilete, poate comanda un buchet de flori sau o pizza sau poate chiar să angajeze un translator în cazul în care are nevoie urgent de aşa ceva”, ne explică cei de la Mastercard. Doar 0,1% din clienţii unei bănci ajung să aibă un astfel de card. Nu este vorba despre o simplă ustensilă folosită de hoţi, ci despre Visa Infinite, cardul superpremium disponibil în România doar pentru clienţii de private banking ai ING. Ca şi în cazul Mastercard World Signia, suma minimă de care trebuie să dispună posesorul este de 100.000 de euro. Printre altele, ca deţinător de Infinite, poţi avea acces la conferinţe de business cu circuit închis şi beneficiezi de un bancher personal şi de asistenţă juridică nonstop. De altfel, atât produsul elitist al Mastercard, cât şi cel al Visa vin la pachet cu asigurări de toate felurile, cu abonamente la clinici medicale de lux şi cu un consilier juridic. Toate acestea, inclusiv apelurile la serviciul concierge, se plătesc. Doar taxa de mentenanţă anuală este de aproximativ 500 de euro, adică de 100 de ori mai mare decât în cazul cardurilor normale. În plus, serviciile oferite se plătesc fiecare în parte. Rezervarea unui bilet la concert, poate costa până la 20 de euro, iar un buchet de flori vine la preţ aproape dublu dacă este comandat prin intermediul acestui serviciu.

Variante mici şi mijlocii

Pe lângă perlele coroanei, atât Visa, cât şi Mastercard au şi alte carduri de elită. Este vorba despre cele din gama Gold şi cele din gama Platinum, care se găsesc acum în oferta majorităţii băncilor din ţară. În cazul Gold şi Platinum, cerinţele băncii ajung la un disponibil în cont de maximum 20.000 de euro.

Cele mai citite

Un străin a fost prins în București cu 8 grame cocaină

La data de 29 aprilie 2024, procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus...

Plângere penală pe numele primarului din Drobeta Turnu Severin

Un cetățean care se prezintă “militant civic” a depus plângere penală la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pe numele primarului din Drobeta Turnu Severin, Marius...
Ultima oră
Pe aceeași temă