16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Meserii de export: inginer, medic sau IT-ist

Meserii de export: inginer, medic sau IT-ist

Aproape jumătate dintre agenţiile de plasare a forţei de muncă în afara ţării caută personal cu studii superioare. Cel mult succes au inginerii, IT-iştii şi medicii, potrivit specialiştilor în recrutare, informează Realitatea TV.

Peste 45 la sută dintre recrutorii de forţă de muncă în străinătate caută absolvenţi de studii superioare, arată un sondaj realizat de reprezentanţii Tjobs, portal care reuneşte ofertele de joburi în străinătate a peste 400 de agenţii de recrutare.

Medicii, inginerii – în special cei specializaţi în domeniul petrol şi gaze – şi IT-iştii sunt primii pe lista angajatorilor din străinătate. Aceştia pot câştiga între 5.000 şi 12.000 de euro în afară.

Astfel, nu este de mirare că un sondaj realizat recent de reprezentanţii site-ului de recrutare Myjob arată că aproape 60 la sută dintre cei care deţin specializări în inginerie şi IT&C ar părăsi România în favoarea altor ţări cu un nivel de trai mai ridicat şi o mai mare stabilitate.

 “Salariul, dar şi condiţiile de pensionare, sistemul de asigurări sociale şi medicale sunt motivele pentru care pleacă tot mai mulţi români”, spune Daniela Necefor, managing partner al firmei de executive search (recrutare la nivel de middle şi top management) Total Business Solutions.

Veniturile medicilor români care au contracte de muncă în clinici din alte state variază între 3.000 şi 12.000 de euro, în funcţie de specializare şi experienţă.

Inginerii pot câştiga până la 7.000 de euro pe lună, în timp ce specialiştii în IT primesc în străinătate salarii de peste 5.000 de euro lunar.

 

Cele mai citite

Finalul erei Nadal la Roland Garros! Regele zgurii pariziene, eliminat în primul tur

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, regele zgurii pariziene, cu 14 trofee câștigate la Roland Garros, a fost eliminat în runda inaugurală a turneului din capitala...

Se pregătește campania pentru alegerile prezidențiale din România. Ciolacu îl ironizează pe Ciucă pe motiv că scrie cărți

Bunele relații dintre Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, în calitate de șefi ai celor două partide aliate la guvernare, PNL și PSD, se apropie...

România a aderat la Proiectul European pentru Infrastructura de Date Genomice

România este parte a Proiectului European pentru Infrastructura de Date Genomice (GDI), o etapă importantă în consolidarea capacităților țării noastre în cercetarea genomică și...
Ultima oră
Pe aceeași temă