17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Eşti şomer?

Eşti şomer?

Cu siguranţă, pierderea locului de muncă nu este, în această perioadă, un lucru dorit de ­cineva. Însă, cu toate ­acestea, se poate întâmpla să fii tu cel pus „la încercare”. Dacă ţi-ai pierdut ­jobul, nu te descuraja şi încearcă să profiţi de această împrejurare pentru că există cu ­siguranţă modalităţi prin care să întorci ­situaţia în favoarea ta.

Cum poţi face asta?

–   Pentru început, profită de timpul liber şi bucură-te de câteva zile bune de pauză pentru a-ţi reîncărca bateriile. O gândire limpede te poate ajuta să vezi dincolo de limitele pe care înainte ţi le impuneai.

–   Odată reîncărcate bateriile, informează-te şi întocmeşte-ţi dosarul pentru ajutorul de şomaj. Este un drept al tău care, pentru moment, îţi poate fi de mare ajutor. Profită de toate serviciile oferite de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă astfel încât, dacă există cursuri de recalificare nu ezita să te înscrii şi caută să stai de vorbă cu specialişti precum consilierul în carieră care este la dispoziţia ta pentru orice întrebare.

–  Refă-ţi CV-ul. Actualizează-ţi toate informaţiile precum abilităţile, studiile şi referinţele ce pot vorbi frumos la adresa ta.

–   Socializează cât mai mult! Cu cât ştie mai multă lume că eşti în căutarea unui loc de muncă, cu atât este mai bine pentru tine. Este firesc să cauţi ajutorul prietenilor, al familiei şi chiar şi al cunoştinţelor.

–   Caută pe Internet! Internetul este o reţea excelentă de socializare. Ţine legătura cu foştii colegi şi informează-i cu privire la disponibilitatea ta de a găsi un loc de muncă.

–   Fii optimist şi gândeşte pozitiv! Nu intra în panică indiferent care este situaţia ta. Valorifică toate lucrurile bune din această perioadă şi profită de ele. Priveşte situaţia, valorifică oportunităţile pe care altfel nu le-ai fi întâlnit. Fii îndrăzneţ şi încrezător în forţele tale.

Această perioadă aduce cu sine o serie de oportunităţi noi care, dacă ştii cum să profiţi de ele, te pot ajuta mai mult decât te-ai aşteptat. Profită la maximum de această provocare!

Claudia Indreica, Managing partner, Psihoselect www.psihoselect.ro

Cele mai citite

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă