Tensiuni în Ucraina. Armata și rebelii se acuză reciproc de încălcarea acordului de încetare a focului

Armata ucraineană şi rebelii susţinuţi de Rusia s-au acuzat reciproc de încălcarea înţelegerii de încetare a focului, intrată în vigoare la finalul lunii decembrie în estul Ucrainei.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 14.01.2017 - 17:08

Armata ucraineană şi rebelii susţinuţi de Rusia s-au acuzat reciproc de încălcarea înţelegerii de încetare a focului, intrată în vigoare la finalul lunii decembrie în estul Ucrainei, citează Agerpres. Acordul de încetare a focului pe "o perioadă nelimitată" a intrat în vigoare pe 24 decembrie. Hotărârea a fost luată de Kiev, Moscova şi Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Totuși, armata ucraineană a acuzat sâmbătă rebelii că au lansat 23 de tiruri de artilerie, dintre care în trei cazuri au fost folosite arme de mare calibru, în ultimele 24 de ore în apropiere de Donețk, bastion al separatiștilor proruși.

Un soldat ucrainean a fost rănit în cursul acestor violențe, a anunțat Oleksandr Motuzianik, purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

''Extinderea zonei de luptă și numărul de tiruri ostile arată că inamicul nu intenționează să respecte acordurile de la Minsk și dorește o escaladare a situației'', a afirmat el.

De cealaltă parte, Aleksandr Zaharcenko, liderul autoproclamatei 'republici Donețk', a acuzat forțele armate ale Kievului că au lansat tiruri de artilerie vineri seară și în noaptea de vineri spre sâmbătă.

''Ucraina a demonstrat întotdeauna că nu va respecta acordurile obținute la Minsk. Nu este în interesul ei să respecte încetarea focului'', a spus el.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...