9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăAldineJean-Claude Juncker, despre politicile privind solicitanţii de azil: Este vorba de o...

Jean-Claude Juncker, despre politicile privind solicitanţii de azil: Este vorba de o “spirală negativă”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că tările membre ale Uniunii Europene (UE) s-au angajat într-o ‘spirală negativă”, menită să-i descurajeze pe solicitanţii de azil să vină pe teritoriul lor, informează AFP, citat de Agerpres.

Astfel, Juncker apreciază că “s-a pus în funcţiune o spirală negativă prin care guvernele naţionale îşi restrâng regimul de azil, pentru a-l face mai puţin atrăgător decât cel al ţării vecine, în timp ce responsabili politici alimentează un populism care nu provoacă decât furie şi nu oferă soluţii”, a declarat preşedintele Comisiei Europene pentru Le Monde.

Citeşte şi: Parlamentarii danezi vor reformarea sistemului de azil

Mai mult, el şi-a exprimat regretul privind solidaritatea europeană, întrucât angajamentele nu sunt respectate, fiind, totodată, distribuite acuzaţii ” la dreapta şi la stânga”.

Totodată, el a transmis că Europa ar trebui să vină cu “răspunsuri colective la probleme cu care fiecare stat membru al UE se confruntă, singur, în mod intens”. Astfel, ignorarea legislaţiei UE în ceea ce priveşte dreptul de azil “nu va suprima obligaţiile naţionale de a respecta dreptul internaţional şi exigenţa umanitară de a oferi azil persoanelor care au nevoie”, a mai spus Juncker.

Preşedintele Comisiei Europene a subliniat că integrarea europeană este o problemă complexă.

Citeşte şi: Austria limitează numărul imigranţilor care vor intra în ţară, în următorii patru ani

Dacă aş putea descrie Europa printr-un singur cuvânt, acesta ar fi ‘perseverenţă’. Împreună, vom fi uniţi împotriva a ceea ce încearcă să ne divizeze. Vom persevera în 2016. Şi vom reuşi”, a conchis preşedintele Comisiei Europene. 

Cele mai citite

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă