Captură TV / Facebook

Un post TV susține că ministrul Vela s-a prăbușit cu elicopterul. Accidentul fusese acum 13 ani

Un post de televiziune a titrat, duminică seară. că ministrul de Interne, Marcel Vela, s-ar fi prăbușit cu elicopterul. Abia în textul știrii se preciza că accidentul a fost în anul 2007, când Vela nici nu era ministru.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.05.2020 - 23:46

Știrea difuzată în seara zilei de duminică, 19 aprilie, de un post TV din București a produs foarte multe comentarii pe internet, sugerându-se chiar că ar fi oportună o intervenție din partea CNA.

Postul TV anunța, în imagine, că ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a prăbușit cu elicopterul și că urmează a fi difuzate fotografii de la locul tragediei. Simultan, pe aceeași imagine se anunța că România are 451 de decese din cauza coronavirusului, ceea ce inducea ideea că accidentul lui Vela este extrem de recent.

În acceași imagine apărea și cuvântul "Exclusiv" - sugerându-se că doar acest post TV deține informația despre accidentul în care a fost implicat ministrul Afacerilor Interne.

Abia în textul știrii se explica faptul că accidentul de elicopter a avut loc în anul 2007, adică acum 13 ani. La acel moment, Marcel Vela nu era ministru, ci era primarul orașului Caransebeș din vestul României.

Comentarii