Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un nou CUTREMUR s-a produs în Vrancea, miercuri după-amiaza

Un cutremur cu magnitudinea 4,2 pe scara Richter s-a produs miercuri după-amiaza, la ora 17:52, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 122 kilometri, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), citează Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2018 - 19:30

UPDATE 19:24 -  Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit la 4,2 pe scara Richter magnitudinea cutremurului produs miercuri după-amiaza, la ora 17:52, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 122 kilometri.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de II grade Mercalli.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Odobeşti (42 km), Panciu (48 km), Râmnicu Sărat (50 km), Nehoiu (52 km) şi Focşani (54 km).

În luna august a acestui an, în România s-au produs 15 seisme, două dintre ele având magnitudinea peste 3 pe Richter.

Cele mai puternice cutremure din 2018 au avut o magnitudine de 4,6 pe Richter, primul în data de 14 martie şi cel de-al doilea în 25 aprilie, ambele fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.

În 2017, cel mai mare seism de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

Cele mai puternice cutremure produse în ultimii 28 de ani în România au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Comentarii

loading...