Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Toader spune că vor fi achiziţionate cabine de videoconferinţă pentru instanţe

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că vor fi achiziţionate cabine de videoconferinţă cu care să fie dotate instanţele de judecată, astfel încât dacă un deţinut are "o afacere judiciară" să fie audiat din penitenciar şi să nu mai fie transportat la instanţa respectivă.

Share

Rl online 0 comentarii

14.03.2019 - 12:20

Ministrul Justiţiei a spus, joi, la bilanţul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), că a fost lansată pe SEAP o licitaţie pentru achiziţionarea unor cabine de videoconferinţă cu care să fie dotate toate instanţele de judecată, astfel încât dacă un deţinut de la un penitenciar are "o afacere judiciară" la o instanţă mai mult sau mai puţin îndepărtată de locul de detenţie, acesta să poată fi audiat prin videoconferinţă, fără să mai fie transportat către instanţă de la penitenciar şi evitând astfel riscuri, cheltuieli de transport.

"În felul acesta, riscurile şi cheltuielile vor fi diminuate prin apelarea la această formulă modernă de audiere prin videoconferinţă", a spus ministrul Justiţiei.

În acest context, Toader a spus că anul trecut au fost efectuate 15.600 de transporturi cu deţinuţi de la locul de detenţie la instanţa unde au afaceri judiciare.

Comentarii

loading...