Foto: Arhivă / STS

STS a actualizat platforma de programare la vaccinare. Operația a durat trei ore

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că a actualizat, în cursul zilei de vineri, 15 ianuarie 2021, platforma de programare pentru vaccinarea anti - Covid.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.01.2021 - 21:15

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că a actualizat, în cursul zilei de vineri, 15 ianuarie 2021, platforma de programare pentru vaccinarea anti - Covid.

Actualizarea s-a făcut pentru trecerea acestei platforme de la prima etapă de vaccinare la etapa a doua. Oficial, etapa a doua de vaccinare a început vineri la ora 15.

Inițial, cu câteva minute înainte de ora 16, STS a transmis un comunicat în care preciza că platforma informatică nu s-a blocat ci doar se lucrează la operația de actualizare.

"Având în vedere că trecerea de la prima etapă s-a realizat începând cu orele 15,00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2. Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare", anunța STS în primul său comunicat.

În acest context, chiar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a confirmat, vineri, că platforma informatică "nu funcționează optim".

Ulterior, vineri seară, puțin după ora 18, STS a revenit cu al doilea comunicat, în care preciza că operația de actualizare s-a finalizat.

Etapa a doua de vaccinare a început în România vineri la ora 15, iar prima persoană publică prezentată în momentul vaccinării din etapa a doua a fost președintele Klaus Iohannis.

Comentarii