18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSTS a actualizat platforma de programare la vaccinare. Operația a durat trei...

STS a actualizat platforma de programare la vaccinare. Operația a durat trei ore

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că a actualizat, în cursul zilei de vineri, 15 ianuarie 2021, platforma de programare pentru vaccinarea anti – Covid.

Actualizarea s-a făcut pentru trecerea acestei platforme de la prima etapă de vaccinare la etapa a doua. Oficial, etapa a doua de vaccinare a început vineri la ora 15.

Inițial, cu câteva minute înainte de ora 16, STS a transmis un comunicat în care preciza că platforma informatică nu s-a blocat ci doar se lucrează la operația de actualizare.

“Având în vedere că trecerea de la prima etapă s-a realizat începând cu orele 15,00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2. Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare”, anunța STS în primul său comunicat.

În acest context, chiar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a confirmat, vineri, că platforma informatică “nu funcționează optim”.

Ulterior, vineri seară, puțin după ora 18, STS a revenit cu al doilea comunicat, în care preciza că operația de actualizare s-a finalizat.

Etapa a doua de vaccinare a început în România vineri la ora 15, iar prima persoană publică prezentată în momentul vaccinării din etapa a doua a fost președintele Klaus Iohannis.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă