19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSTS a actualizat platforma de programare la vaccinare. Operația a durat trei...

STS a actualizat platforma de programare la vaccinare. Operația a durat trei ore

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că a actualizat, în cursul zilei de vineri, 15 ianuarie 2021, platforma de programare pentru vaccinarea anti – Covid.

Actualizarea s-a făcut pentru trecerea acestei platforme de la prima etapă de vaccinare la etapa a doua. Oficial, etapa a doua de vaccinare a început vineri la ora 15.

Inițial, cu câteva minute înainte de ora 16, STS a transmis un comunicat în care preciza că platforma informatică nu s-a blocat ci doar se lucrează la operația de actualizare.

“Având în vedere că trecerea de la prima etapă s-a realizat începând cu orele 15,00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2. Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare”, anunța STS în primul său comunicat.

În acest context, chiar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a confirmat, vineri, că platforma informatică “nu funcționează optim”.

Ulterior, vineri seară, puțin după ora 18, STS a revenit cu al doilea comunicat, în care preciza că operația de actualizare s-a finalizat.

Etapa a doua de vaccinare a început în România vineri la ora 15, iar prima persoană publică prezentată în momentul vaccinării din etapa a doua a fost președintele Klaus Iohannis.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă