13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

STS a actualizat platforma de programare la vaccinare. Operația a durat trei ore

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că a actualizat, în cursul zilei de vineri, 15 ianuarie 2021, platforma de programare pentru vaccinarea anti – Covid.

Actualizarea s-a făcut pentru trecerea acestei platforme de la prima etapă de vaccinare la etapa a doua. Oficial, etapa a doua de vaccinare a început vineri la ora 15.

Inițial, cu câteva minute înainte de ora 16, STS a transmis un comunicat în care preciza că platforma informatică nu s-a blocat ci doar se lucrează la operația de actualizare.

„Având în vedere că trecerea de la prima etapă s-a realizat începând cu orele 15,00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2. Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare”, anunța STS în primul său comunicat.

În acest context, chiar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a confirmat, vineri, că platforma informatică „nu funcționează optim”.

Ulterior, vineri seară, puțin după ora 18, STS a revenit cu al doilea comunicat, în care preciza că operația de actualizare s-a finalizat.

Etapa a doua de vaccinare a început în România vineri la ora 15, iar prima persoană publică prezentată în momentul vaccinării din etapa a doua a fost președintele Klaus Iohannis.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă