17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăȘtirile zileiȘef de Parchet, condamnat definitiv la trei ani de închisoare

Șef de Parchet, condamnat definitiv la trei ani de închisoare

Istanţa supremă a mai stabilit un termen de supraveghere de 6 ani, timp în care fostul procuror are mai multe obligaţii de îndeplinit.

Iulian Văduvan a fost trimis în judecată, în luna iulie 2016, pentru luare de mită şi spălare de bani, ambele infracţiuni fiind săvârşite în formă continuată. Fostul procuror a fost achitat de Instanţa supremă pentru spălare de bani, dar a primit o condamnare cu suspendare pentru luare de mită. 

Potrivit DNA, Văduvan a cerut şi primit bani şi alte foloase de la doi oameni de afaceri, denunţători în cauză, pentru a le asigura acestora protecţia în diferite dosare în care erau implicaţi.

Astfel, în perioada 2007 – 2012, în timp ce îndeplinea funcţia de prim procuror şi efectua şi supravegherea urmăririi penale ca procuror de caz, Văduvan a pretins şi a primit cu titlu gratuit, în mod repetat, de la un om de afaceri, carburant auto pentru alimentarea autoturismelor pe care le deţinea, cuantificat la 9.819,69 litri în valoare totală de 46.863,79 lei, precum şi sume de bani în cuantum de 105.815,67 lei, spun anchetatorii.

“Aceste foloase au fost pretinse şi primite de magistrat în schimbul asigurării protecţiei omului de afaceri, în sensul soluţionării cât mai rapid sau în mod favorabil (după caz) a plângerilor penale formulate de denunţător împotriva altor persoane şi instrumentate la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, precum şi pentru soluţionarea favorabilă a cauzelor care îl vizau pe el sau societăţile pe care le reprezenta”, susţine DNA.

Cele mai citite

Guvernul va aproba subvenții de 365 de milioane de lei pentru fermieri

Guvernul Ciolacu urmează să aprobe suplimentarea cu 365 de milioane de lei a subvențiilor pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Suplimentarea este aferentă...

Curtea Constituțională discută sesizarea privind comasarea alegerilor

Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate, astăzi, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură OUG privind organizarea alegerilor din 9 iunie.Este...

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă