13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRick Perry, secretarul energiei în administrația Trump, vrea să vină la București

Rick Perry, secretarul energiei în administrația Trump, vrea să vină la București

Rick Perry, fost guvernator al statului Texas și actualul secretar al energiei în administrația Trump, a confirmat intenția de a fi prezent la summit-ul „Inițiativei celor Trei Mări” ce are loc în Capitală în luna septembrie. Anunțul a fost făcut de ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, care a avut o întâlnire cu oficialul american, informează Agerpres.

„În contextul discuţiilor avute cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry, am prezentat stadiul realizării segmentului românesc al gazoductului BRUA, exprimându-mi speranţa ca statele participante în acest proiect, şi mai ales Ungaria, să îşi respecte angajamentele asumate la nivel guvernamental, în faţa partenerilor şi a Uniunii Europene. De asemenea, am arătat faptul că Ungaria trebuie să înţeleagă importanţa exploatărilor de gaz de la Marea Neagră şi să acţioneze constructiv, evitând acţiuni sau mesaje incorecte care pot genera confuzii nocive pentru întregul proiect. În plus, am precizat că România are potenţialul istoric, geografic, economic şi strategic de a deveni un hub regional în domeniul energiei”, menţionează diplomatul român într-o declaraţie.

„Valorificarea resurselor naturale ale României în folosul ţării noastre este un obiectiv prioritar. În acest context, am încredere că exploatarea gazelor naturale din sectorul offshore şi onshore şi mai ales proiectele strategice derulate la Marea Neagră vor fi un succes pentru economia şi securitatea României”, subliniază Maior.

În ceea ce priveşte cadrul legislativ din România privind noile exploatări de gaz natural, ambasadorul a reiterat convingerea că procesul urmează „un curs firesc, echilibrat şi constituţional, în interesul României, care să ţină cont de condiţiile de succes economic de care are nevoie ţara noastră, precum şi investitorii implicaţi”.

Totodată, în cadrul discuţiilor avute cu secretarul american al energiei, George Cristian Maior şi-a exprimat convingerea că va fi un proiect de succes care va aduce beneficii multiple României şi va avea un impact major asupra creşterii nivelului securităţii energetice a ţării noastre şi a regiunii.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă