Rată uriașă de infectare la Sibiu! Județul nu este încă în carantină

Judeţul Sibiu are cea mai mare rata de infectare cu COVID-19 din România, de peste 7 la mia de locuitori, iar în municipiul Sibiu situația este dramatică pentru că rata de infectare a depășit 11 la mie.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 11.11.2020 - 23:51

Cu toate acestea județul, și nici măcar municipiul nu se află încă în carantină deși rata a fost depășită din cauza bâlbelor autorităților.

Subprefectul Rareş Macrea a declarat miercuri seara că autorităţile sanitare iau în calcul carantinarea municipiului Sibiu.

„Vă daţi seama că luăm în calcul acest lucru şi specialiştii în sănătate publică vor găsi cele mai bune metode pentru a preîntâmpina această evoluţie fulminantă la Sibiu. Şi da, carantinarea este una dintre opţiuni, numai că nu o vom lua noi aici. Propunerile sunt absolut de ordin tehnic şi le face DSP-ul”, a spus subprefectul Rareş Macrea, întrebat de jurnalişti dacă ia în calcul carantinarea municipiului Sibiu.

Directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a confirmat că a solicitat carantinarea municipiului Sibiu.

„Direcţia de Sănătate Publică în acest moment a făcut o analiză de risc pentru anumite localităţi din judeţul Sibiu şi a trimis-o la Centrul Naţional de Sănătate Publică pentru a primi un aviz. (...) Prin acea analiză de risc, da, se propune carantinarea unor localităţi din judeţul Sibiu, inclusiv a municipiului Sibiu”, a explicat Budescu.

Comentarii