Raluca Turcan: Cei mai mulți dintre părinți vor să-și trimită copiii la școală

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul deține date centralizate din teritoriu care arată că 60-70% dintre părinți vor ca elevii să participe fizic la școală și nu online.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 27.08.2020 - 10:53

Raluca Turcan își dorește un an școlar normal dar admite că vor fi unități școlare unde, din cauza numărului mare de infectări din localitățile respective, nu se vor putea organiza decât lecții online.

„Avem analize care arată că între 60 şi 70 la sută dintre părinţi îşi doresc copiii lor să se întoarcă la şcoală şi să se întoarcă în condiţii de educaţie faţă în faţă, să poată să interacţioneze între ei, evident, cu măsurile de protecţie.”, a afirmat vicepremierul la Realitatea TV, citat de News.ro.

În următoarele zece zile vor fi realizate toate anchetele epidemiologice și apoi, până pe 10 septembrie, se va decide de către Inspectoratele Școlare și Direcțiile de Sănătate Publică județene unde se pot organiza cursuri cu elevii prezenți în clase și unde nu.

În cazul școlilor unde se va preda online, unități școlare situate în zone fără un acces facil la internet, Raluca Turcan a precizat că s-a luat legătura cu ANCOM-ul astfel încât să crească accesibilitatea la serviciile de internet.

Comentarii