12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialStatistica va determina impartirea banilor pentru regiunile de dezvoltare

Statistica va determina impartirea banilor pentru regiunile de dezvoltare

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely a declarat ieri la Alba Iulia ca la sfarsitul anului 2008 va lua in discutie, pe baza unor date statistice mai ample, o redistribuire pe regiuni si pe axe de finantare a sumelor de bani alocate acestora.
Declaratia lui Borbely a fost facuta in contextul lansarii in Regiunea Centru, cu sediul la Alba Iulia, a Programului Operational Regional- POR prin care finanteaza proiecte care vor contribui la modernizarea celor opt regiuni de dezvoltare ale tarii pe sase axe prioritare de dezvoltare.
Ministrul a anuntat ca a dat deja dispozitie unui institut aflat in coordonarea ministerului sa realizeze o cuantificare mai larga a datelor demografice, economice si sociale ale regiunilor. "Suntem de acord sa discutam, anul viitor, pe baza acestor date si, daca este necesar, putem ca, din 2009, sa avem o reasezare si intre axe si intre regiuni, a acestor sume de bani, pe date si pe discutii corecte", a spus ministrul.
Acesta a adaugat ca in acest moment exista regiuni unde numarul de solicitari de finantare este mai mare decat fondurile si a dat exemplu chiar Regiunea 7 Centru din care fac parte Alba, Brasov, Sibiu, Mures, Harghita si Covasna. Aceasta regiune de dezvoltare va avea acces la 483 de milioane de euro, adica la 10,9% din fondurile alocate Romaniei, ceea ce a dus la o serie de nemultumiri.
Borbely a recunoscut ca "au fost discutii de ce si cum s-au impartit banii, de ce o regiune primeste mai mult si alta mai putin, de ce nu au fost cuantificate mai multe date."

Cele mai citite

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

UTA lui Mircea Rednic a „topit” Oțelul, la Arad

UTA Arad s-a impus cu scorul de 3-1 în fața formației Oţelul Galaţi, pe teren propriu, în etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1. Toate...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă