12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialProgramul P&G "Invata sa schimbi lumea!", la cea de-a 5-a editie

Programul P&G “Invata sa schimbi lumea!”, la cea de-a 5-a editie

Pentru rezultatele obtinute in cei patru ani de implementare in Romania, Programul de Educatie Civica “Invata sa schimbi lumea”, al Companiei Procter&Gamble, a fost laureat, la sfarsitul anului trecut, cu prestigiosul “Sabre Awards” – 2005, pentru “Cel mai bun proiect din estul Europei”.
Conceput de experti in domeniul educatiei civice, acest program se adreseaza elevilor din clasele a Vl-a si a Vll-a. Inceput in 2002, ca un program-pilot care oferea copiilor notiuni de educatie civica, Programul P&G “Invata sa schimbi lumea” a lansat un concurs de proiecte, premiindu-le pe cele mai creative si generoase. Pe parcursul primelor patru editii au fost antrenati in acest program peste 17.800 de elevi, din 104 scoli din Bucuresti si din tara, si premiate 39 de proiecte, dintr-un total de 190. Toate proiectele premiate au fost ulterior implementate prin alocarea de fonduri de la P&G, astfel incat prin Programul “Invata sa schimbi lumea” s-au construit, la scolile castigatoare ale concursului, cluburi, baze sportive, sali de lectura, s-au amenajat spatii pentru activitati distractive, locuri de joaca si multe alte obiective civice propuse de elevi.
Ajuns la cea de-a cincea editie, Programul de Educatie Civica P&G “Invata sa schimbi lumea” va implica, in anul scolar 2006-2007, 240 de cadre didactice, de la 33 de scoli, cu un total de 120 de clase a VI-a si 122 de clase a VII-a si cu 5.646 de elevi. Cu prilejul lansarii celei de-a cincea editii s-a dat startul si la concursul de proiecte, termenul final de primire a proiectelor fiind 19 februarie 2007.
Pentru prima data, incepand cu actuala editie, Programul P&G “Invata sa schimbi lumea” are ca partener Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Directia Generala Invatamant Preuniversitar – Directia Management, Evaluare Institutionala si Programe pentru Invatamant Preuniversitar.
La concursul de proiecte din cadrul editiei 2006-2007 pot participa atat echipe formate din cadre didactice si elevi din scolile care au beneficiat de prezentarile organizate si sustinute de Compania Procter& Gamble, cat si alti elevi si cadre didactice din alte scoli din tara, care au la dispozitie informatiile si materialele legate de program pe site-ul www.pgbalkans.com.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă