Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

La Facultatea de Comert, peste 20 de optiuni exprimate pe un loc

Ieri de dimineata, in fata Academiei de Studii Economice din Bucuresti era mare aglomeratie, fiind prima zi de admitere. Parinti, rude si prieteni i-au insotit pe candidatii care au inceput admiterea. Pe fata multora se citea ingrijorarea, in ...

Share

Aida Danaila 0 comentarii

26.07.2005 - 00:00
Ieri de dimineata, in fata Academiei de Studii Economice din Bucuresti era mare aglomeratie, fiind prima zi de admitere. Parinti, rude si prieteni i-au insotit pe candidatii care au inceput admiterea. Pe fata multora se citea ingrijorarea, in timp ce emotiile erau la maximum. In prima serie, de dimineata, au fost programati sa sustina proba scrisa candidatii care s-au inscris la Facultatea de Comert si Facultatea de Marketing, in seria a II-a, deci dupa-amiaza, fiind programati cei de la Facultatea de Management si Facultatea de Economie Agrara si a Mediului. Pe cele 2.640 de locuri subventionate de la bugetul de stat, forma de invatamant zi, s-au inscris 9.452 de candidati. Numarul optiunilor este insa mult mai mare, anume 29.115, fiecare candidat exprimandu-si mai multe optiuni. Repartitia pe facultati se va face in ordinea mediilor de admitere obtinute de candidati dupa sustinerea probei scrise de verificare a cunostintelor la disciplinele respective. Daca ne referim strict la numarul de candidati, cei mai multi sunt la Facultatea de Management in Administratie Publica (6,43/loc), urmati de Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori (5,86), Facultatea de Comert (4,77), Facultatea de Marketing (4,17), Facultatea de Studii Economice in Limbi Straine (3,25) etc. In schimb, daca luam in calcul optiunile exprimate, categoric cea mai mare concurenta este la Facultatea de Comert (20,21/loc) si apoi la Facultatea de Marketing (19,29 /loc), adica exact la facultatile unde s-a sustinut ieri de dimineata proba scrisa. Destul de multe optiuni s-au exprimat insa si la Facultatea de Management - sectia Administratie Publica (14,27/loc) si Management Economic (12,16), la care proba scrisa a fost programata dupa-amiaza. Admiterea va continua astazi la alte patru facultati si maine la alte trei facultati. Primele rezultate se vor afisa intre 26 si 28 iulie, iar in perioada 29-30 iulie candidatii vor afla la ce facultate au intrat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...