13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialJandarmii, loviţi de criză

Jandarmii, loviţi de criză

Investiţiile majore derulate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost complet blocate de criză. Pe tot parcursul acestui an nu s-a făcut nici o angajare.

Anul 2010 a fost deosebit de dificil pentru jandarmii constănţeni. Lipsa resurselor de la buget de stat a paralizat complet lucrările la cea mai importantă investiţie derulată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa. Astfel, construcţia căminului de garnizoană, a blocului alimentar, a noii parcări şi a bazei sportive multifuncţionale a fost sistată întrucât în anul 2010 nu au fost alocate fonduri pentru continuarea lucrărilor, în condiţiile în care termenul de finalizare a lucrării este februarie 2012.

În altă ordine de idei, având în vedere constrângerile bugetare şi modificările legislative privind modul de salarizare a personalului bugetar, inspectoratul nu a realizat nici o încadrare din sursă externă a posturilor vacante.

De asemenea, nu a fost repartizat unităţii nici un absolvent din promoţia 2010 a instituţiilor de învăţământ militare faţă de anul 2009 când au fost încadrate trei posturi prin repartizarea a trei subofiţeri din Şcoala Militară de Subofiţeri.

În prezent la nivelul Inspectoratului sunt încadraţi 17 absolvenţi de cursuri postuniversitare (16 ofiţeri şi un subofiţer), 121 absolvenţi de învăţământ superior (50 ofiţeri, 70 subofiţeri şi un personal civil), faţă de 15 absolvenţi de cursuri postuniversitare (ofiţeri) şi 123 absolvenţi de învăţământ superior (56 ofiţeri, 66 subofiţeri şi un personal civil) în anul 2009.

Cu toate greutăţile, activitatea jandarmilor s-a desfăşurat normal.

În urma solicitărilor IPJ Constanţa, au fost executate pe parcursul acestui an 204 acţiuni în comun, de regulă în mediul rural, cu un efectiv de peste 760 jandarmi. Pe timpul desfăşurării misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat au fost constatate 267 infracţiuni cu 366 autori, sancţionate contravenţional 858 persoane cu amenzi în valoare de 177.802 lei, conduse la sediile structurilor de poliţie 1.161 persoane şi confiscate bunuri în valoare de 4.074 lei.

Sisteme de comunicaţii digitale

Puţinii bani alocaţi oamenilor legii au fost direcţionaţi pentru modernizarea reţelei de comunicaţii. La nivelul inspectoratului sunt utilizate radiotelefoane portabile analogice şi digitale performante, aflate în dotarea întregului personal din structurile operative, cu ajutorul cărora sunt asigurate legături cu toate structurile M.A.I. De asemenea, pentru instruirea personalului în utilizarea mijloacelor tehnice de ultimă generaţie, la reşedinţa unităţii a fost realizat pe componente hard şi soft un laborator e-learning, complet dotat.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă