Fabrica de Arme Cugir este in pragul lichidarii judiciare

- Sute de oameni si-ar putea pierde locurile de munca.Cateva sute de muncitori de la Fabrica de Arme din Cugir, respectiv de la societatile care au inchiriat spatii de productie ale acesteia, sunt in pericol sa-si piarda locul de ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

26.01.2009 - 00:00

- Sute de oameni si-ar putea pierde locurile de munca.

Cateva sute de muncitori de la Fabrica de Arme din Cugir, respectiv de la societatile care au inchiriat spatii de productie ale acesteia, sunt in pericol sa-si piarda locul de munca. Aceasta dupa ce societatea furnizoare de agent termic tehnologic, Termotecnica SRL, a solicitat in instanta inceperea procedurii de faliment si lichidare judiciara. "Motivul este neplata datoriilor catre societatea Termotecnica, fara de care activitatea fabricii se intrerupe oricum, concomitent cu derularea contractelor. Intreruperea derularii contractelor duce la anularea acestora si a sperantei de relansare. SC Termotecnica este in incapacitate de a mai sustine livrarea agentului termic tehnologic. Societatea a facut posibila salvarea Fabricii de Arme, fosta sectie a UM, prin implementarea unui sistem de furnizare a agentului termic care pe langa ca a permis functionarea fabricii a adus economii intre 1,5-2 miliarde lei lunar", a spus directorul societatii Termotecnica Laurentiu Olaru.

 

Fabrica de Arme SA se afla la ora actuala intr-o situatie financiara mult mai dificila decat "sora" acesteia de pe platforma industriala, Uzina Mecanica SA. Daca aceasta din urma are incheiate pentru anul viitor contracte de aproape 10 milioane de euro pentru productia de munitie, Fabrica de Arme "traieste" aproape exclusiv din chiriile percepute pentru spatiile inchiriate si din unele contracte care exista, totusi, pentru angajatii proprii. "Datoriile istorice mostenite de la UM cat si o anume dependenta data de unele chirii catre aceasta au permis vamuirea profitului si franarea reabilitarii fabricii", a mai spus directorul Olaru. Tentativele de privatizare a celor doua societati din ultimi ani au esuat.

Citește totul despre:

Comentarii