Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Elevii expun in tara, profesoara in Franta

In aceasta perioada Liceul Tonitza este reprezentat de doua expozitii de pictura deosebit de apreciate. Elevii profesoarei Victoria Ileana Dragomirescu isi expun lucrarile la sediul societatii Apa Nova, strada Aristide Demetriad nr. 2, parter. ...

Share

Magda Antoniu 0 comentarii

26.07.2005 - 00:00
In aceasta perioada Liceul Tonitza este reprezentat de doua expozitii de pictura deosebit de apreciate. Elevii profesoarei Victoria Ileana Dragomirescu isi expun lucrarile la sediul societatii Apa Nova, strada Aristide Demetriad nr. 2, parter. Cele cateva zeci de picturi pot fi admirate de bucurestenii care vin sa plateasca apa, sa depuna diverse acte, sa sesizeze sau pur si simplu sa obtina informatii. Tablourile se pot achizitiona, informatii primindu-se de la admiratorii lucrarilor la tel. 310.02.79 sau serviciul trezorerie.
La peste o mie de kilometri, in apropiere de Paris, intre 29 iulie si 4 august Galeria de arta "Reine Mathilde" Ð Berneville-Carteret va gazdui Expozitia de icoane romanesti pe sticla a profesoarei Victoria Ileana Dragomirescu. Autoarea, membra a Uniunii Artistilor Plastici din 1993, a participat la numeroase expozitii personale sau de grup in Spania, Suedia, Germania, Republica Moldova, Grecia, Franta, Austria, Cehia, Slovacia. Tablourile sale au o deosebita cautare, pictorita Dragomirescu fiind nominalizata in Dictionarul Personalitatilor din Balcani "Who's Who in the Balkans", editia 1997-1998, Delphi Publications Athens. Pe pictorita Dragomirescu am intalnit-o la numeroase vernisari ale expozitiilor elevilor de la Tonitza. De o energie si exuberanta debordante si molipsitoare, vesnic in criza de timp, mare iubitoare a copiilor talentati, artista revarsa bunatate in jurul sau. De ani de zile sambetele din timpul scolii le rezerva elevilor de la Liceul greco-catolic din Bucuresti, unde a infiintat un cerc de pictura pe sticla si unde se duce doar de dragul copiilor. Dragostea si bunatatea se degaja din icoanele pe sticla pe care le picteaza si profesoara, si ucenicii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...