Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Clientul 10.000 pentru Congaz

Congaz, singurul furnizor de gaze naturale din judetul Constanta, a inregistrat clientul cu numarul 10.000. In acest moment, societatea are in expoatare 196 de kilometri de retele de distributie, in orasele Constanta, Ovidiu, Medgidia, Navodari ...

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

16.06.2005 - 00:00
Congaz, singurul furnizor de gaze naturale din judetul Constanta, a inregistrat clientul cu numarul 10.000. In acest moment, societatea are in expoatare 196 de kilometri de retele de distributie, in orasele Constanta, Ovidiu, Medgidia, Navodari si statiunea Mamaia. In 2005 Congaz isi propune sa execute aproape 100 de kilometri de retea, cea mai mare parte in municipiul Constanta. Pana la sfarsitul anului cartierul Coiciu va fi acoperit integral, iar de luna viitoare vor incepe lucrarile de executie in centru, de pe strada Mihaileanu inspre Gara si apoi spre Piata Farului. Reteaua va continua in 2005 in Km 4-5 si pe bulevardul Bratianu, la iesirea spre Bucuresti. Pe termen mediu, nu au fost uitate nici zonele periferice ale municipiului, cum ar fi Palazu sau complexul Boreal, dar nici Valu lui Traian.
Congaz se va extinde si in Medgidia, Ovidiu si Navodari, dar si in Mihail Kogalniceanu si Cogealac, formalitatile pentru racordarea acestor doua localitati fiind deja indeplinite. In Navodari, in acest an incep lucrarile la noul cartier de case care se construieste pe drumul spre Lumina. Pe termen mediu, gazele naturale vor patrunde si spre sudul Constantei. Lucrarile vor incepe in Mangalia anul viitor si vor continua treptat spre Eforie si Agigea. "Ritmul de dezvoltare in Constanta e mult mai mare decat in celelalte zone ale tarii, pentru ca folosim tehnica de ultima ora", confirma si Dumitru Cilibia, directorul uneia dintre firmele care realizeaza lucrarile de extindere.

Cea mai buna oferta

"Tintele noastre sunt dezvoltarea retelei, dar si atragerea de noi clienti. Daca in anul 2000 aveam 70 de abonati, acum avem 10.000 si speram ca anul acesta numarul lor sa se majoreze cu inca 2.600", spune Augustin Oprea, directorul general al Congaz. Una dintre cauze este faptul ca locuitorii Constantei au inceput sa simta beneficiile gazelor naturale: pret redus, confort sporit, siguranta in exploatare, ceea ce duce la echilibrarea balantei bugetare a familiilor. "Majorarea pretului la gazele naturale ne afecteaza numarul de clienti, dar constantenii trebuie sa ia in considerare si scumpirile la ceilalti combustili", explica Augustin Oprea. Gazele naturale vor ramane cel mai ieftin produs de pe piata si cel mai putin poluant, lucru important din perspectiva aderarii europene. In prezent, Congaz percepe un pret de 6.044.000 lei pe mia de metri cubi de gaz, cu minimum 500.000 lei mai putin decat celelalte retele de distributie din tara. In acest an, efortul investitional al Congaz este de 340 miliarde de lei. Judetul Constanta va fi racordat in intregime in urmatorii 5 ani, dupa un efort financiar de inca 800 miliarde de lei.

Cu ocazia clientului cu numarul 10.000, directorul general al Congaz, Augustin Oprea, a anuntat ca va sponsoriza Asociatia Nationala a Surdomutilor, filiala Constanta. Firma va executa gratuit bransamentul si reteaua de interior. "Este o surpriza pentru ei, vor afla acest lucru prin intermediul mass-media", a adaugat Augustin Oprea.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...