Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocatii din oficiu, pusi la zid

La acest sfarsit de saptamana ministrul Justitiei a participat la deschiderea lucrarilor Congresului Avocatilor ce s-a desfasurat in statiunea Costinesti. In urma discutiilor purtate, Monica Macovei a declarat ca o problema majora in justitie, ...

Share

Florin Cical 0 comentarii

20.06.2005 - 00:00
La acest sfarsit de saptamana ministrul Justitiei a participat la deschiderea lucrarilor Congresului Avocatilor ce s-a desfasurat in statiunea Costinesti. In urma discutiilor purtate, Monica Macovei a declarat ca o problema majora in justitie, mai exact in domeniul avocaturii, este calitatea apararii din oficiu. "Am constatat ca apararea din oficiu este formala si sper ca judecatorii sa nu o accepte", a mentionat Monica Macovei. Totodata, in timpul discutiilor au fost trase si doua importante semnale de alarma. Astfel, pe langa faptul ca proiectele de reforma ale justitiei isi propun sa asigure egalitatea de statut a procurorilor cu avocatii, de la data de 1 iulie 2006, conform standardelor internationale, toate sedintele de judecata vor fi inregistrate. Cea de-a doua problema majora a fost iesirea la rampa a liderilor Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, care au amenintat ca vor organiza in cel mai scurt timp un protest impotriva barourilor ilegale si impotriva modului in care autoritatile isi desfasoara activitatea. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a precizat ca reforma juridica aduce un element nou si in cazul admiterilor in magistratura. Astfel, judecatorii si procurorii care au renuntat la aceasta profesie din motive neimputabile lor, precum si avocatii cu o vechime de 10 ani vor fi admisi fara concurs. Mai mult decat atat, incepand de astazi expertii Comisiei Europene vor incepe monitorizarea instantelor. Act privit cu emotii, mai ales daca tinem seama de faptul ca raportul de anul trecut al expertilor a scos la iveala o mare problema a procedurilor judiciare si a proceselor lungi, costisitoare, fapt ce a dus la recomandarea schimbarii Codului de Procedura Penala.

Citește totul despre:

Comentarii