Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 120.000 de persoane rămân astăzi fără apă potabilă

Peste 120.000 de gălăţeni sunt azi fără apă potabilă din cauza unei lucrări care presupune înlocuirea unei conducte vechi. Societatea locală a anunţat că opreşte timp de 15 ore instalaţiile care furnizează acest serviciu în zona de nord-vest a oraşului, transmite Mediafax.

Share

Rl online 0 comentarii

12.12.2018 - 09:19

O mare parte a oraşului Galaţi nu va fi alimentat cu apă rece miercuri, în intervalul orar 9.00-24.00.

Aproximativ 120.000 de gălăţeni din 12 cartiere vor fi afectaţi, pe listă aflându-se clienţi casnici, agenţi economici şi instituţii.

„Peste o sută de mii de gălăţeni vor fi afectaţi, practic este vorba despre 40% din totalul consumatorilor din oraş. Lucrarea este necesară. Este o conductă pe care am reparat-o şi în vară. Atunci a fost o avarie mare, conducta a fost peticită, dar acum înlocuim tot segmentul ca să nu mai avem probleme. Apa va fi oprită miercuri, între orele 9.00-24.00. (...) Sunt lucrări de reparaţii în regim de urgenţă, constând în înlocuirea unui tronson de conductă magistrală de alimentare cu apă potabilă din zona Bisericii Sf.Mc.Mina. Conducta are un grad avansat de uzură şi nu mai prezintă siguranţă în exploatare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al societăţii Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

Reprezentanţii societăţii edilitare atrag atenţia că oprirea apei nu va afecta funcţionarea centralelor termice de apartament, astfel încât gălăţenii din cartierele vizate nu vor sta în frig.

Locuitorii sunt sfătuiţi să-şi facă rezerve de apă, dar în cazul unor situaţii speciale societatea Apă Canal va pune la dispoziţie o cisternă.

Comentarii