Bogdan Aurescu și Mike Pompeo (Foto: MAE)

Ministrul Aurescu recomandă românilor să se vaccineze. Ar putea fi obligatoriu pentru a călători?

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.01.2021 - 12:59

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, le-a recomandat, miercuri, 20 ianuarie, cetățenilor României să se vaccineze anti - Covid.

Șeful Diplomației române a făcut această recomandare după ce s-a vaccinat, alături de alți membri ai Guvernului. Toți cei vaccinați au făcut declarații. Interesant este însă faptul că, în declarația lui, ministrul de Externe a făcut o legătură între vaccinarea împotriva Covid și posibilitatea de a călători în afara României. 

"În felul acesta, vom fi cu toţii sănătoşi şi vom putea să circulăm fără grijă peste graniţă şi vă asigur că, din perspectiva MAE, vom face tot ceea ce stă în competenţele noastre pentru a asigura călătoria fără probleme a cetăţenilor români în afara ţării. Vă mulţumesc şi vă rog, încă o dată, pe toţi să vă vaccinaţi", a spus ministrul Bogdan Aurescu.

El a mărturisit că, anul trecut, s-a confruntat cu decesul unei persoane din familie foarte apropiate, care nu a murit însă de Covid ci din altă cauză, dar pe care n-a putut-o îmbrățișa din cauza restricțiilor care existau, la acel moment, în România.

"Vă rog pe toţi să decideţi să vă vaccinaţi, pentru că în felul acesta vă veţi putea săruta şi îmbrăţişa fără grijă părinţii şi bunicii", a insistat ministrul Bogdan Aurescu.

Comentarii