16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăȘtirile zileiManagerului Spitalului Județean din Vrancea, dus cu forța la spital după depistarea...

Managerului Spitalului Județean din Vrancea, dus cu forța la spital după depistarea pozitivă

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Pantelimon, Traian Mîndrilă a aflat că este infectat cu virusul COVID-19 în urmă cu câteva zile. În loc să se interneze în spital, el s-a izolat într-o pensiune din Focşani, luând cu sine computerul şi documentele de serviciu. Duminică, el a fost escortat de angajaţii ISU la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean. Deoarece directorul cu COVID-19 a fost cazat alături de cadre medicale, acestea trebuie să fie testate, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Vrancea.

 „Pensiunea este pentru cadrele medicale. Directorul s-a cazat acolo, el a spus că are intrare separată şi stă acolo. El stă acolo de vreo două săptămâni. Iniţial a spus că vrea să se izoleze. Pensiunea este închiriată de Primărie pentru medicii care nu vor să-şi expună familia. El a dat o declaraţie că avea intrare separată. Eu ştiu că acolo sunt medici. Acum cadrele medicale trebuie testate şi introduse în izolare”, a explicat, pentru Mediafax, reprezentantul Prefecturii Vrancea, Adrian Creţu.

 
Reprezentanţii Prefecturii au solicitat înlocuirea conducerii spitalului din Focşani cu cadre militare.

Managerul Mîndrilă acuză, într-o scrisoare deschisă, abuzuri ale prefecturii şi alte unor lideri PNL, susţinând că a acţionat legal. Publicăm mai jos, integral, scrisoare deschisă:

”Mai presus de Dumnezeu,de lege și de coronavirus nu este nimeni!”

Astăzi, în diminca Floriilor am fost supus la un abuz greu de imaginat, dar la care, totuși, mă așteptam. Vreau sa impartasesc tuturor cum un bolnav de Covid 19 este este hartuit de catre prefectul judetului, singurul lui scop fiind de a ma pune stapanire pe spital.

Fac precizarea că, de la mijlocul lunii martie 2020, conștient de pericolul la care ma expun, de a contacta virusul, am decis să închiriez o locatie din aproprierea Spitalului Județean Vrancea unde m-am mutat, pentru a-mi proteja familia. Nu mi-am mai văzut fetița de trei săptămâni!

Asadar, de cand a inceput situatia de urgenta, m-am separat de famile, mi-am gasit o locuinta in apropierea spitalului si am lucrat cot la cot cu colegii mei pentru ca lucrurile sa mearga bine. Poate confirma oricare dintre colegi ca eram primul care venea la birou, inainte de ora 7.00 si ultimul care pleca, de multe ori si dupa ora 21.00. Am stat in spital efectiv si m-am ocupat ca totul sa fie bine, mai ales ca presiunea era cu atat mai mare cu cat Spitalul Militar si Spitalul Adjud au fost inchise in urma infectarii cadrelor medicale cu Covid 19. Spitalul Judetean ramanand singurul in picioare, atat pentru urgente medicale din judet cat si in lupta cu virusul Covid 19.

În data de 08 aprilie 2020, inevitabilul s-a produs. Am fost declarat pozitiv COVID-19 și, imediat am anunțat DSP Vrancea. Am făcut acest lucru ca o măsură de precauție suplimentară, desi instituția avea rezultatul testului meu, inainte ca eu sa il primesc.

Cele mai citite

Maia Sandu speră ca Republica Moldova să intre în UE “până în 2030”

Președinta Maia Sandu le-a spus cetățenilor Republicii Moldova că țara lor ar putea fi primită în Uniunea Europeană până în anul 2030. "Depinde de noi...

VIDEO. STB are un nou site. Cum să-l utilizezi

Societatea de Transport București (STB) anunță că are un site nou. “Avem site nou! Intră pe www.stb.ro STB este mai accesibil și în varianta digitală. Începând de...

Ucrainenii au atacat o rafinărie rusă cu drone la aproape 1200 km de graniță

Un atac ucrainean cu dronă a vizat o rafinărie rusă din republica Başchiria, situată la o distanţă de aproape 1.200 km de graniţa cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă