Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: shutterstock

Majorarea alocațiilor: blochează PSD, suspendă PNL

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, spune că dacă PSD dorește să blocheze majorarea în tranșe a alocațiilor de stat pentru copii Guvernul va fi obligat să oprească plata acestora.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 05.08.2020 - 09:27

Majorarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci tranșe egale cu câte 20%, întinsă până în iulie 2022, soluția Guvernului PNL pentru a găsi resurse bugetare necesare acoperirii costurilor acestora, nu este agreată de PSD care a votat pentru dublarea imediată a acestora.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, atrage atenția că orice demers de blocare a majorării în rate a alocațiilor va atrage suspendarea plății acestora, motivând că odată pornită procedura, programată pentru 1 septembrie, ea nu mai poate fi modificată.

„Dacă PSD doreşte să blocheze, asta însemnă că noi suspendăm plăţile, ca să ne înţelegem. Dacă suntem într-un sistem de plăţi şi am dat drumul la procedură înseamnă că ne oprim, nu mai facem nicio plată până nu se clarifică ce obiectiv are PSD din acest subiect.

Pentru că ar trebui să ne oprim până când ei vor bloca sau vor ataca pentru a putea vedea ce se întâmplă mai departe cu acest sistem de plată. Maniera în care ei încearcă să blocheze înseamnă că nu-şi doresc să facem această primă creştere pe care noi suntem determinaţi să o facem la începutul lunii septembrie.”, a spus Violeta Alexandru într-o emisiune la TVR, preluată de News.ro.

Efortul bugetar suplimentar pentru majorarea cu 20% a alocațiilor până la sfârșitul anului 2020 este de 300 milioane lei, bani ce vor fi prinși în buget printr-o rectificare bugetară a Ministerului Finanțelor. Alocațiile pentru copii ar urma să crească de la 1 septembrie la 185 lei, iar cele pentru copiii de 0 – 2 ani și cei cu dizabilități la 369 lei.

Comentarii