Ludovic Orban: Curtea Constituțională a funcționat ca a treia cameră a Parlamentului

Ludovic Orban, președintele PNL, spune că este nevoie de o reformă constituțională și că în Constituție trebuie introduse rezultatele referendumului convocat de președintele Klaus Iohannis pe tema Justiției.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 03.12.2020 - 09:30

„România are nevoie de o reformă constituţională, sunt câteva lucruri care în mod clar trebuie îndreptate. Noi suntem angajaţi în transpunerea în Constituţie a modificărilor necesare în urma referendumului convocat de preşedintele Klaus Iohannis în domeniul justiţiei. De asemenea, în proiectul de revizuire a Constituţiei noi am inclus iniţiativa cetăţenească Fără Penali, astfel încât să nu mai poată să deţină funcţii publice sau funcţii de demnitate publică persoane care au fost condamnate.”, a declarat miercuri Ludovic Orban, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Președintele PNL nu a ratat ocazia de a critica anumite decizii luate de Curtea Constituțională a României, văzută drept o a treia cameră a Parlamentului.

„E necesară o modificare legată de funcţionarea Curţii Constituţionale tocmai pentru a aduce Curtea Constituţională în cadru constituţional, pentru a schimba modalitatea de numire a judecătorilor Curţii Constituţionale astfel încât să nu se mai transforme, aşa cum, din păcate, a funcţionat în multe perioade, ca a treia cameră a Parlamentului. Efectiv a funcţionat ca a treia cameră a Parlamentului, dacă unii erau de la PSD votau orice, chiar dacă nu avea nicio legătură cu Constituţia.”

Comentarii