Foto: Octav Ganea, INQUAM PHOTOS

Klaus Iohannis: Corupția trebuie combătută cu fermitate de instituțiile statului

Președintele Klaus Iohannis a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție prin care îi îndeamnă pe români să aibă toleranță zero față de cei care recurg la acte de corupție.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 09.12.2020 - 10:50

„Corupția este un fenomen complex, adânc înrădăcinat în practicile celor care urmăresc folosirea puterii publice în interes personal sau de grup. Într-un sens larg, corupția nu vizează doar luarea și darea de mită. Mituirea, nepotismul, abuzul de putere sunt toate forme ale acestui flagel care erodează, de fapt, dezvoltarea unei societăți. Fie că vorbim despre corupție politică, financiară, administrativă sau academică, corupția din sistemul sanitar sau din educație, este absolut fundamental pentru sănătatea statului și a societății ca acest fenomen să fie combătut cu fermitate de instituțiile responsabile.”, a transmis Klaus Iohannis.

Președintele României a adăugat că este necesară o educație a viitorilor cetățeni, prin discuții despre valori și moralitate ce trebuie să aibă loc în școli într-un mod interactiv.

„Progresele societății românești din ultimii ani în ceea ce privește lupta anticorupție sunt vizibile, dar efortul instituțiilor în această direcție trebuie să fie unul continuu și susținut, respectând întru totul principiul potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege. Este nevoie deopotrivă și de o atitudine fără echivoc a cetățenilor față de actele de corupție, care să se traducă prin toleranță zero față de cei care recurg la asemenea acte.”, consideră președintele României.

Comentarii